Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι στην Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία, ευελπιστώντας ταυτόχρονα να προσελκύσουν θεατές με ταινίες ποιότητας, αλλά και με τη φυσική ομορφιά που προσφέρουν απλόχερα οι χώροι προβολής.

Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος που λειτουργεί στην Πάτρα βρίσκεται στην περιοχή του Ρίου. Μπορεί στην περιοχή να υπάρχει οικιστική ανάπτυξη, αλλά το πράσινο δεν χάθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινηματογράφος βρίσκεται κοντά στον σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, αλλά και στην παραλιακή ζώνη, που προσφέρει δροσερές βραδιές στους θεατές.

Η λειτουργία του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, όμως για κάποιο χρονικό διάστημα έκλεισε τις πόρτες του, για να ανοίξει ξανά, πριν από περίπου 20 χρόνια. Είχε προγραμματίσει την επαναλειτουργία του με την ταινία «Παράσιτα».

Ο θερινός κινηματογράφος CINE CENTER της Καλαμάτας λειτουργεί από το 2018 στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει μια μεγάλη πλατεία με καθίσματα και ένα επίπεδο πιο ψηλά, με καθίσματα και τραπεζάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαθέτει οθόνη 50 τετραγωνικών και σύγχρονο σύστημα ήχου. Η πρόσβαση είναι εύκολη, αφού μπορεί να συνδυαστεί με βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ διαθέτει και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η επαναλειτουργία είχε προγραμματιστεί με την ταινία «Ευτυχία».

Στην παραλία του Λουτρακίου, δίπλα στη θάλασσα και στο πάρκο, καθώς και ανάμεσα σε ευκαλύπτους, γιασεμιά και βουκαμβίλιες, λειτουργεί από το 1937 ο θερινός κινηματογράφος «Ηλέκτρα». Οι θεατές έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες κάτω από το φως του έναστρου ουρανού, ενώ τους συντροφεύει η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού κόλπου.

Η νέα θερινή περίοδος είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει με την ταινία «Ληστεία».

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος του Αγρινίου «Ελληνίς» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στο πάρκο, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1951 και από τότε προβάλλει, χωρίς διάλειμμα, ταινίες που έχουν γράψει ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εργασίες ανακαίνισης του χώρου με συντήρηση των παταριών, αντικατάσταση των καθισμάτων και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής.

 Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν τα συστήματα ήχου και εικόνας, αντικαταστάθηκε η οθόνη προβολής, ενώ τα συνεργεία του δήμου ανακαίνισαν την καφετέρια.

Και εφέτος ο Δήμος Αγρινίου φροντίζει να προβάλλονται ταινίες πρώτης προβολής, με χαμηλό εισιτήριο.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει για δύο ημέρες την εβδομάδα (Κυριακή και Τετάρτη) τα δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, ενώ έχει καθιερωθεί ελεύθερη είσοδος για την προβολή παιδικών ταινιών.

Πρώτη ταινία που είχε προγραμματιστεί για να προβληθεί ήταν «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης