Ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς Vikings πρόκειται να ασχοληθεί και με την αρχαία ελληνική ιστορία. Το Deadline με αποκλειστικό του δημοσίευμα αναφέρει πως ο Michael Hirst, ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, σε ένα project που ξεκίνησε η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής Starling Television.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ θα γυριστεί στην Ελλάδα και θα συμβάλλει σε αυτό ο Ant1 ως συμπαραγωγός, μαζί με τις εταιρείες G5 Fiction και ZDF Enterprises.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο Michael Hirst, που έχει αποδείξει την αξία του στις τηλεοπτικές μεταφορές ιστορικών γεγονότων και μαχών με τους Vikings, δεν περιορίζεται μόνο στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά επίσης ετοιμάζει μια spin off σειρά του Vikings, η οποία έρχεται στο Netflix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Vikings: Valhalla λοιπόν θα έρθει στη συνδρομητική πλατφόρμα μέσα στο 2021, χωρίς ακόμα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία πρεμιέρας.

Η νέα σειρά τοποθετείται ιστορικά μετά από 100+ χρόνια από τη δράση του Ragnar και των γιων του και δεν θα υπάρχει σύνδεση με τους χαρακτήρες που ήδη γνωρίσαμε και λατρέψαμε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η πιο διάσημη κινηματογραφική παραγωγή για τον  Έλληνα στρατηλάτη είναι αναμφίβολα το «Alexander» του 2004 σε σκηνοθεσία Oliver Stone με τον Colin Farrell στον ομώνυμο ρόλο και τους: Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer και Rosario Dawson.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης