H Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επικαιροποίηση των κανονισμών για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Μία από τις νέες οδηγίες επιτρέπει μικρότερης διάρκειας σάουντρακ ταινιών να είναι πλέον επιλέξιμα για υποψηφιότητα στην κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υποψηφιότητα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής στο παρελθόν, η Ακαδημία απαιτούσε το μουσικό θέμα να αποτελεί το 60% της μουσικής της ταινίας. Τώρα, με τις αλλαγές το ποσοστό μειώνεται σε 35%.

Επιπλέον, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι στην κατηγορία Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι, από μία ταινία δεν μπορούν να υποβληθούν για υποψηφιότητα περισσότερα από πέντε τραγούδια.

Σύμφωνα με το Variety ενόψει της φετινής 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ, θα διεξαχθεί αρχικά ένας προκαταρκτικός γύρος ψηφοφορίας στην κατηγορία ήχου, με μια βραχεία λίστα 10 ταινιών που θα ανακοινωθεί πριν από την περίοδο της πρώτης φάσης υποβολής υποψηφιοτήτων. Πριν από την ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες, τα μέλη της Επιτροπής για τον Ήχο της Ακαδημίας θα κληθούν σε μια παρουσίαση των επιτευγμάτων που έχουν επιλεγεί, παρόμοια με εκείνη που γίνεται για τις υποψηφιότητες στις κατηγορίες των Οπτικών Εφέ και Καλύτερου Μακιγιάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίσουν για τη βραχεία λίστα και τις πέντε υποψηφιότητες για τα 94α Όσκαρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης