Ο καταξιωμένος Σκωτσέζος σκηνοθέτης Κέβιν ΜακΝτόναλντ θα σκηνοθετήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Βρετανού σχεδιαστή μόδας, Τζον Γκαλιάνο.

Ο πρώην επικεφαλής σχεδιαστής των γαλλικών οίκων μόδας Givenchy και Christian Dior, καθώς και της δικής του εταιρείας John Galliano, είναι σήμερα διευθυντής δημιουργικού του Maison Margiela με έδρα το Παρίσι. Το πρότζεκτ του γαλλικού ομίλου Newen Studios έρχεται τη στιγμή που δέχεται επενδυτική ώθηση από τον εταίρο του, τον όμιλο παραγωγών Anton ο οποίος θα διαθέσει 57 εκατομμύρια δολάρια για δικαιώματα διανομής σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Προσωπικότητα με τεράστια επιρροή στον κόσμο της μόδας, ο Γκαλιάνο είναι και αμφιλεγόμενη μορφή, καθώς ο Dior τον απέλυσε το 2011 μετά από σύλληψη για μέθη και αντισημιτικά σχόλια σε καυγά σε μπαρ του Παρισιού.

 Από την αρχή της συνεργασίας του με τον Dior το 1996, ο Γκαλιάνο, ο οποίος γεννήθηκε στο Γιβραλτάρ και μεγάλωσε στο Λονδίνο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο γαλλικό οίκο, καταφέρνοντας να κάνει τα σχέδια που πρωτοεμφανίστηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φρέσκα και νεανικά, είχε επισημανθεί σε δημοσιεύματα του Τύπου όταν απομακρύνθηκε.

Η καριέρα του Γκαλιάνο ήταν ταραχώδης, ωστόσο με το απίστευτο καλλιτεχνικό ταλέντο του χει αντέξει κάθε είδους καταστροφή – επαγγελματική, προσωπική ή άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης