Το «Godzilla vs. Kong», η επερχόμενη ταινία τεράτων από την Legendary Pictures, φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία του franchise που θα κατευθυνθεί προς τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter» το Netflix έχει προσφέρει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής σειράς, ενώ η WarnerMedia έχει καταφέρει μέχρι τώρα να εμποδίσει τη συμφωνία, καθώς προετοιμάζει τη δική της προσφορά για το streamer της, HBO Max. Εκπρόσωπος της Warner Bros δήλωσε στο «THR»: «Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το Godzilla vs. Kong τον επόμενο χρόνο όπως είχε προγραμματιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσφορά του Netflix είναι αναμφίβολα δελεαστική για την Legendary, η οποία χρηματοδότησε το 75% του προϋπολογισμού της παραγωγής. Καθώς το Netflix δεν έχει παρουσία στην Κίνα, η ταινία θα μπορούσε να παίξει στις εκεί κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι ταινίες με τέρατα, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του καταλόγου της Legendary, είναι μεγάλοι διεθνείς παίκτες, ειδικά στην Κίνα: Ακριβώς πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου box office του «King of the Monsters», 386 εκατομμύρια δολάρια, προήλθε από την κυκλοφορία της ταινίας στην Κίνα. Το «Skull Island» κέρδισε 168 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα, περίπου το 30% των ακαθάριστων κερδών της ταινίας.

Η ταινία «Godzilla vs. Kong», που είναι η τέταρτη της σειράς, έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στις 21 Μαΐου του 2021, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θρυλικές ταινίες τεράτων ξεκίνησαν με το «Godzilla» το 2014, το οποίο επανεκκίνησε το franchise με την ιαπωνική πυρηνική σαύρα και κέρδισε 514 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από τις κινηματογραφικές προβολές. Στη συνέχεια, το «Kong: Skull Island» του 2017 παρουσίασε ξανά στο κοινό τον King Kong. Η τελευταία ταινία που κυκλοφόρησε ήταν το «Godzilla: King of the Monsters» του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης