Συνεπής σε ένα σινεμά με αυθεντικά προσωπικό στίγμα, ο Κώστας Ζάπας επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με μία νέα ταινία, που θα έχει τίτλο «Φrankenstein». Ένα στοιχειωμένο παραμύθι με φωτογραφία στα όρια του ασπρόμαυρου και έγχρωμα, υπερρεαλιστικά, κινούμενα σχέδια και εφέ.

«Ήθελα πάντα να κινηματογραφήσω μία φρέσκια εκδοχή της γοτθικής, ρομαντικής ιστορίας που να επανεισαγάγει του διάσημους χαρακτήρες του μυθιστορήματος για μία ολόκληρη νέα γενιά θεατών» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία, η οποία ξεκινάει αυτές τις ημέρες γυρίσματα στην Αθήνα, είναι μία διεθνής συμπαραγωγή της MPFilms (Ελλάδα) με τη Dreamfilms Gmbh (Γερμανία). Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλλεϋ «Φρανκενστάιν», καθώς και στο βιβλίο του Κώστα Ζάπα «Φρανκενστάιν REC», που εκδόθηκε σε Αμερική και Ελλάδα.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των κινηματογραφικών μεταφορών του Φρανκενστάιν, οι πρωταγωνιστές έχουν την πραγματική ερμηνευτική ηλικία των ηρώων της Μαίρης Σέλλεϋ, δηλαδή είναι έφηβοι. Για παράδειγμα, ο Βίκτορ Φρανκενστάιν είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής και άρα σχεδόν έφηβος. Επίσης, θα είναι από τις λίγες φορές που η ιστορία εξελίσσεται σήμερα, στη σύγχρονη εποχή, με όλους τους ήρωες να μεταφέρονται ατόφιοι με τα πραγματικά τους ονόματα. Είναι συνολικά μία πρωτότυπη ιδέα που έχει τραβήξει πολύ έντονα το διεθνές ενδιαφέρον», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Ζάπας.

Το σενάριο μεταφέρει την ιστορία του Φρανκενστάιν στη σύγχρονη εποχή, χωρίς να χάνεται η ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος της Σέλλεϋ. Η υπόθεση αφορά έναν μυστηριώδη περιοδεύων θίασο, ο οποίος παρουσιάζει μία παράσταση για τον Φρανκενστάιν στο εγκαταλειμμένο θέατρο μίας επαρχιακής πόλης. Μία φιλόδοξη νεαρή δημοσιογράφος στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι πιστεύει πως η ιστορία του Φρανκενστάιν δεν είναι καθόλου μία λογοτεχνική επινόηση, αλλά κρύβει την αληθινή σκοτεινή ιστορία μίας ομάδας αλχημιστών με ιδρυτή τον νεαρό γιατρό Βίκτορ Φρανκενστάιν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν τον θάνατο και να επανέλθουν στη ζωή από τον κόσμο των νεκρών. Παίρνοντας συνεντεύξεις από μέλη του θιάσου, η νεαρή δημοσιογράφος έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων και τελικά σε μία αποκάλυψη για το μυστικό μίας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά τον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους ρόλους της νεαρής δημοσιογράφου και του Βίκτορα Φρανκενστάιν ερμηνεύουν η ηθοποιός και χορεύτρια κλασικού μπαλέτου Έλλη Τσιτσιπά και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Γκορίτσας.

Στο καστ συμμετέχει και ο Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Λούις Μάντιλορ (γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Μπαρτ Ρέινολντς, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζένιφερ Άνιστον, Χάρβει Καιτέλ, Αλίσα Μιλάνο, Ρότζερ Μουρ κ.ά), ο οποίος είναι, επίσης, executive producer της ταινίας. Όπως τόνισε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή του στην ταινία του Κώστα Ζάπα, στην οποία ερμηνεύει τον ρόλο του «Ντε Λασί», ενός τυφλού άντρα με πολλά μυστικά. «Μία αγέραστη, σοφή, αλλά τσακισμένη ψυχή που περιμένει τη στιγμή που θα συναντηθεί με τον ήρωα», σημειώνει ο Μάντιλορ.

Ακόμη, στην ταινία συμμετέχουν οι: Δήμητρα Χατούπη, Βασίλης Μπισμπίκης, Δανάη Παπουτσή, Δημήτρης Γεωργαλάς, Νικολίτσα Ντρίζη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης