Ο Ντέιβιντ Τέναντ θα υποδυθεί τον πρώην Ρώσο κατάσκοπο Αλεξάντερ Λιτβινένκο σε σειρά τεσσάρων επεισοδίων του ITV.

Η δραματική σειρά, με τίτλο «Litvinenko», δείχνει πώς δηλητηριάστηκε ο πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) με τη σπάνια ραδιενεργή ουσία polonium-210 στο ξενοδοχείο «Millennium» στο Λονδίνο, το 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λιτβινένκο δηλητηριάστηκε με το ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πρώην πράκτορα της KGB στο Λονδίνο, και πέθανε με μαρτυρικό τρόπο στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μπλούμσμπερι του Λονδίνου.

Ο 50χρονος Σκωτσέζος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον ρόλο του πρώην Ρώσου κατασκόπου, ο οποίος ανακρίνεται από αστυνομικούς στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Σε σενάριο του Τζορτζ Κέι και με εκτελεστικό παραγωγό τον Πάτρικ Σπενς, η σειρά θα επικεντρώνεται επίσης στη χήρα του Λιτβινένκο, Μαρίνα, και στην εκστρατεία της για να αποδείξει ποιος ήταν πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη σειρά, ο σεναριογράφος τόνισε: «Στα τέλη του 2006, ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο ήταν ζωντανός μάρτυρας της δικής του δολοφονίας. Πέρασε τις τελευταίες μέρες του καταθέτοντας στη Μητροπολιτική Αστυνομία τις λεπτομέρειες για το τι του συνέβη».

«Είναι προνόμιο, ευκαιρία που εμφανίζεται μία φορά στην καριέρα κάποιου, η αφήγηση μιας ιστορίας για μια οικογένεια και μια αστυνομική ομάδα που έδειξαν τόσο θάρρος και σθένος, που μας ενέπνευσαν όλους», τόνισε ο Πάτρικ Σπενς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης