Ο Τζον Μπογιέγκα κάλεσε τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ να υποστηρίξουν περισσότερο τους ηθοποιούς που γίνονται στόχοι ρατσιστικής και σεξιστικής διαδικτυακής κακοποίησης.

Ο ηθοποιός μίλησε για τη δική του εμπειρία και τις ρατσιστές επιθέσεις που δέχτηκε, όταν πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη τριλογία του Star Wars. Οι συμπρωταγωνιστές του Ντέιζι Ρίντλεϊ (Daisy Ridley) και Κέλι Μαρί Τραν (Kelly Marie Tran) -που υπήρξε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που πρωταγωνίστησε στο franchise- υπέστησαν τεράστια διαδικτυακή κακοποίηση από θαυμαστές που ήταν θυμωμένοι με την επιλογή να παίξουν στην ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια νέα συνέντευξη του στο Variety, ο Μπογιέγκα προέτρεψε τα κινηματογραφικά στούντιο να αναλάβουν μεγαλύτερο και περισσότερο δημόσιο ρόλο στην υπεράσπιση των αστεριών τους, από αυτού του είδους την online παρενόχληση.

«Όταν ένας από τους ηθοποιούς σας, ειδικά ένας ηθοποιός που είναι τόσο εμφανής στην ιστορία, ανακοινώνεται ως μέρος του franchise σας και στη συνέχεια δέχεται μια μεγάλη φυλετική επίθεση και δέχεται κακοποίηση στο διαδίκτυο, αυτό αρχίζει να σχηματίζει μια σκιά σε κάτι το οποίο υποτίθεται πως ήταν ένα καταπληκτικό δώρο», είπε.

Και συνέχισε: «Είναι σημαντικό για τα στούντιο να υψώσουν τη φωνή τους και να τους υποστηρίξουν για να υπάρξει μία αίσθηση αλληλεγγύης όχι μόνο δημόσια, αλλά και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης