Όταν οι θαυμαστές της ταινίας φαντασίας του 1988 «Γουίλοου» (Willow) διάβασαν ή είδαν για πρώτη φορά τον Χάρι Πότερ, μπορεί να διαπίστωσαν κάποιες ομοιότητες, όπως η αναφορά για ένα μωρό που η προφητεία λέει ότι με τις δυνάμεις του θα νικήσει το κακό. Τουλάχιστον αυτό είδε ο σεναριογράφος Τζόναθαν Κάσνταν (Jonathan Kasdan).

 «Όταν ο Χάρι Πότερ έγινε αυτό το πολιτιστικό φαινόμενο στο επίπεδο του Star Wars, [άρχισα να σκέφτομαι το Γουίλοου]», είπε ο σεναριογράφος μιλώντας στο EW, ενώ παρουσίασε πλάνα από τη νέα σειρά του Disney+ «Willow». «Είναι δύσκολο να μην κοιτάξεις την έναρξη του Χάρι Πότερ, που είναι ένα μωρό που αφήνεται στο κατώφλι, και να μην σκεφτείς τον Γουίλοου, με τρόπο που είναι αρκετά ξεκάθαρος. Πρέπει να αναρωτηθείς αν η J.K. Rowling δεν επηρεάστηκε από αυτό έστω και λίγο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Κάσνταν, φυσικά, αναφέρεται στο μωρό που είναι η Ελόρα Ντανάν, ένα κοκκινομάλλικο κοριτσάκι που η προφητεία λέει ότι θα επιφέρει την πτώση της κακιάς μάγισσας Queen Bavmorda, το οποίο μεταφέρεται σε ασφαλές μέρος και το βρίσκει ένα αγρότης ο Γουίλοου. Ο Γουίλοου δεν γνωρίζει την ταυτότητα της Ελόρα μέχρι που μπλέκεται σε μία περιπέτεια για να προστατεύσει το κορίτσι που θα φέρει το τέλος της Bavmorda.

Η ταινία του 1988, σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ, δεν τα πήγε και πολύ καλά στις αίθουσες, όμως ο Κάσνταν πάντα ήλπιζε ότι θα υπάρξει συνέχεια της ταινίας. «Από τη στιγμή που τελείωσε και έπεσαν οι τίτλοι, σκέφτηκα: «Λοιπόν, θα υπάρξουν κι άλλες. Αυτό ήταν πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου» είπε. Ήταν 8 ετών όταν είδε για πρώτη φορά το «Willow».

«Ήταν αυτή η αίσθηση κινδύνου», σκέφτεται. «Θυμάμαι ότι ανησυχούσα για τις κινηματογραφικές αίθουσες στο σύνολό τους… Αυτή η ταινία ανήκει σε αυτήν την πολύ ειδική κατηγορία ταινιών της δεκαετίας του 1980 που ήταν πραγματικά τρομακτικές. Και οι κίνδυνοι ήταν πολύ πραγματικοί. Το να είναι τόσο γεμάτο με χιούμορ, θάρρος και ιδέες για ηρωισμό, αλλά φορτισμένο από αυτή την πραγματική ένταση, ήταν μια βαθιά εμπειρία για μένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο βαθιά που όταν ο Κάσνταν συνάντησε για πρώτη φορά τον αρχικό σκηνοθέτη της ταινίας, Ρον Χάουαρντ, ενώ γύριζαν μαζί το «Solo: A Star Wars Story» του 2018, ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που συζήτησαν. «Από εκείνη τη στιγμή και μετά, χτίζαμε σταθερά προς την υλοποίησή του», είπε.

Τώρα ήρθε η στιγμή που ο Κάσνταν, με τη συμμετοχή της πλειονότητας του αρχικού καστ κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και μεταφέρει την ιστορία του Γουίλοου στη μικρή οθόνη, με μία σειρά που θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου, στο Disney+.

  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης