Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο από κόσμο δημοτικό κινηματογράφο της Δραπετσώνας «Μελίνα» ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας προβάλλοντας τη νέα του ταινία «ΡΙΣΑΛΤΟ»*, τίμησε τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων.

Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι κάποιοι από τους χώρους της περιοχής αποτυπώνονται στην ταινία όπως ήταν προτού αναλάβει η Cosco την εκμετάλλευση του λιμένος Πειραιώς και κατ’ επέκταση τα πλάνα αυτά έχουν και ιστορική αξία. Ανάμεσα στο κοινό βρίσκονταν κάτοικοι Κερατσινίου και Δραπετσώνας που συμμετείχαν στα γυρίσματα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον σκηνοθέτη και να θυμηθούν όμορφες στιγμές και αστεία περιστατικά από τα γυρίσματα.

Από τους ηθοποιούς της ταινίας το παρών έδωσαν ο Νίκος Πουρσανίδης (πρωταγωνιστής), ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Πάνος Βίτσικας και ο Τάσος Ράπτης. Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η φιλική παρουσία του Κώστα Βουτσά, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

O δήμαρχος της Δραπετσώνας (Χρήστος Βρεττάκος) με τον σκηνοθέτη (Βασίλη Βαφέα) και τον πρωταγωνιστή (Νίκο Πουρσανίδη)

Από τη μεριά του ο δήμαρχος της Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος ευχαρίστησε θερμά τον Βασίλη Βαφέα για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό αλλά και για την επιλογή της Δραπετσώνας ως τόπο γυρισμάτων, κυρίως γιατί -όπως είπε- «είναι μια πόλη που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια» και επειδή θεωρεί ότι «ο πολιτισμός είναι το όπλο για να κρατήσουμε όρθιους τους ανθρώπους της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βαφέας: Η πόλη αγκάλιασε την ταινία

Ο Βασίλης Βαφέας, μιλώντας για την εμπειρία του από τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, τόνισε: «Δεν ήταν μόνο οι δημοτικές αρχές, ήταν και οι άνθρωποι που στήριξαν την ταινία, είτε ήταν ερασιτέχνες καλλιτέχνες, εργάτες ή απλοί άνθρωποι. Συνεργάστηκαν με την καρδιά τους, γιατί κατάλαβαν ότι δεν κάνουμε ταινία για να εμπορευτούμε ή να βγάλουμε χρήματα, αλλά γιατί το έχει ανάγκη η ψυχή μας».

Παράλληλα, είπε για τον Κώστα Βουτσά ότι το μεγάλο του χάρισμα είναι πως «είναι ανοιχτός σε νέα πράγματα και τρομερά δοτικός στους νέους ηθοποιούς».

Οι ηθοποιοι της ταινίας Νίκος Πουρσανίδης και Θανάσης Κουρλαμπάς

Ο Κώστας Βουτσάς με το γνωστό του στιλ ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ να δω επιτέλους την ταινία του Βασίλη, εδώ στη Δραπετσώνα. Με τον Βασίλη αισθάνομαι ότι είμαι στα χέρια του καλύτερου σκηνοθέτη, έχουμε κάνει πολλές δουλειές μαζί και ανυπομονώ να δω το έργο».

Λίγα λόγια για την ταινία..

Η κεντρική ιδέα του ΡΙΣΑΛΤΟ είναι το πώς οι νέοι, που είναι γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος αφενός της οικογένειάς τους (γεμάτης από τραύματα, παθογένεια κ.λπ.) και αφετέρου της κοινωνίας, που τη χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα.

Η κεντρική ιδέα του ΡΙΣΑΛΤΟ είναι το πώς οι νέοι, που είναι γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος της οικογένειάς τους και της κοινωνίας​Ο Άρης (Νίκος Πουρσανίδης) είναι ένας νέος που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία ο επαγγελματικός του χώρος στον κόσμο του θεάματος που διψάει για λάμψη, χρήμα και εξουσία. Από την άλλη, η ασφυκτική οικογένεια και η κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα και επιδεινώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, που ούτως ή άλλως είναι περίπλοκες και τραυματικές.

Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την ισορροπία του μέσα από τον έρωτα αλλά κι αυτός τον προδίδει. Θα βρει τελικά τη διέξοδο;

Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου.

———————
* Η βροχή που ξεκίνησε 10 λεπτά αφότου είχε αρχίσει η ταινία διέκοψε την προβολή, η οποία προγραμματίστηκε να γίνει στον κλειστό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης», στην οδό Μικράς Ασίας 24, στο Κερατσίνι, σε νέα ημερομηνία για την οποία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης