Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (29/8-8/9), σηματοδοτώντας την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα μετά από το 2011 όπου οι «Άλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν, η Έμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις, ενώ το σενάριο της υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «The Favourite», που αποτελεί και ταινία έναρξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (28/9), είναι ένα σατυρικό δράμα εποχής που αφηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας με κεντρικά πρόσωπα τη βασίλισσα ‘Αννα, τη δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ και τη βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight.

Ωστόσο, το ελληνικό ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση δεν εξαντλείται μόνο στη συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς στο τμήμα Orizzonti συμμετέχει ο Θανάσης Νεοφώτιστος με τη μικρού μήκους ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης