Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός ηθοποιός  Μπαρτ Ρέινολντς, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς και καλοπληρωμένους σταρ του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ‘70 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η καριέρα του πήρε την κατιούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια γυμνή φωτογράφισή του το 1972 για το περιοδικό Cosmopolitan τον ανέδειξε σε ένα από τα σύμβολα της αρρενωπότητας εκείνα τα χρόνια.

Ο Μπαρτ Ρέινολντς γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1936 στο Λάνσινγκ του Μίτσιγκαν. Στα νεανικά του χρόνια έπαιζε αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όμως αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια στράφηκε στην υποκριτική και ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο του θεάματος στα τέλη της δεκαετίας του ’50 από την τηλεόραση. Συμμετείχε στη σειρά γουέστερν «Gunsmoke» (1962–1965) και πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές «Hawk» (1966) και «Dan August» (1970–1971).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καριέρα του απογειώθηκε το 1972 με τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Γιόν Βόιτ στο θρίλερ του Τζον Μπούρμαν «Όταν ξέσπασε η βία» («Deliverance»). Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε σε σύμβολο του σεξ με τη γυμνή φωτογράφισή του για το περιοδικό Cosmopolitan, για την οποία πολλά χρόνια αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε. Το τεύχος Απριλίου 1972 του περιοδικού, όπου δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες, έγινε ανάρπαστο πουλώντας περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μπαρτ Ρέινολτς - Σάλι Φιλντ

Τα χρόνια της ακμής του διακρίθηκε σε κωμικούς ρόλους σε ταινίες, όπως «11 υπέροχα καθάρματα» («The Longest Yard», 1974) του Ρόμπερτ Όλντριτς, «Η Τελευταία Τρέλα του Μελ Μπρουκς» («Silent Movie», 1976) του Μελ Μπρουκς, «Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό» (« Smokey and the Bandit», 1977) του Χαλ Νίνταμ και «Κάνονμπολ» («The Cannonball Run, 1981») του ίδιου σκηνοθέτη. Στις πιο πολλές από ταινίες αυτής της περιόδου συμπρωταγωνίστριά του ήταν η Σάλι Φιλντ, με την οποία διατηρούσε δεσμό, ο οποίος συχνά απασχολούσε τα πρωτοσέλιδα του κουτσομπολίστικου Τύπου.

Στο αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και οι ταινίες του ήταν μεταξύ των κορυφαίων σε εισιτήρια στο αμερικανικό box office. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όμως, η καριέρα του πήρε την κατιούσα.

Ο Μπαρτ Ρέινολντς επέστρεψε δυναμικά το 1997, όταν ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον «Ξέφρενες νύχτες» («Boogie Nights»). Είχε επίσης τιμηθεί με βραβείο Emmy για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά «Evening Shade» (1990-94).

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Μάλιστα, το 2010 είχε υποβληθεί σε πενταπλό μπάι-πας, ωστόσο εργαζότανι μέχρι την ημέρα του θανάτου, καθώς συμμετείχε στο καστ της ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, «Once Upon A Time… in Hollywood».

Δεν πρόλαβε τα γυρίσματά της και τον αντικατέστησε ένας άλλος της μεγάλης οθόνης, ο Μπρους Ντερν.

Ο Μπαρτ Ρέινολντς άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 σε νοσοκομείο της πόλης Τζούπιτερ της Φλώριδας, προδομένος από την καρδιά του. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε υιοθετήσει ένα παιδί με τη δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό Λόνι Άντερσον.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης