Τα φιλιά επιστρέφουν στο γαλλικό σινεμά!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 12:15
Τα φιλιά επιστρέφουν στο γαλλικό σινεμά!

O υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, έπειτα από  τις διαμαρτυρίες σκηνοθετών και παραγωγών ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση καθιστά αδύνατη τη δημιουργία ταινιών, έδωσε την έγκριση για την ανταλλαγή φιλιών μεταξύ των ηθοποιών στα γυρίσματα.

Ο Φρανκ Ριστέρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εφόσον οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στο γύρισμα έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, επιτρέπεται να ανταλλάσσουν φιλί στο σετ, υπογραμμίζοντας ότι ο έρωτας δεν πέθανε εντελώς παρά την πανδημία.

Τα γυρίσματα στη μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία της Ευρώπης, που απασχολεί 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους, έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο δίνει τώρα την άδεια για τα φιλιά, τα οποία ο Ριστέρ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικά στο σινεμά».

Ερωτηθείς εάν η τήρηση των αποστάσεων σημαίνει το τέλος των ερωτικών σκηνών στον κινηματογράφο, απάντησε «όχι, το φιλί δεν έχει τελειώσει».

Περισσότερες από 200 κινηματογραφικές παραγωγές διέκοψαν τα γυρίσματα τους στη Γαλλία με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού τον περασμένο Μάρτιο, με τη ζημία να εκτιμάται σε πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κινηματογράφοι στη Γαλλία ανοίγουν τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, έπειτα από τρεις μήνες αναστολής λειτουργίας, με πληρότητα 50% και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 12:35