Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά την Τρίτη 29/5/2018 από την ομάδα NAIL – Hit n’ Run Productions, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την υποστήριξη της Unesco Πειραιά και Νήσων.

Οι ηθοποιοί Λίνα Φούντογλου και Αλέξανδρος Χούντας, παρουσιαστές του εφετινού Φεστιβάλ, υποδέχθηκαν το κοινό σε μία φαντασμαγορική τελετή βράβευσης, στο εντυπωσιακό Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που για 2η χρονιά φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημιουργοί του κινηματογράφου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, παρακολούθησαν τις προβολές των 23ων επιλεγμένων ταινιών (επιλέχθηκαν ανάμεσα από 150 αιτήσεις) σε ένα μαραθώνιο προβολών που ξεκίνησε από το μεσημέρι έως το απόγευμα, ενώ ακολούθησε η τελετή βράβευσης και ένα σουαρέ προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων.

Την τελετή προλόγισε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, ενώ χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος της Unesco Πειραιά και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης.

Ο συναγωνισμός εφέτος του φεστιβάλ ήταν υψηλότατος, με πολύ ξεχωριστές ταινίες και ερμηνείες ηθοποιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν:

Το Βραβείο 1ης Καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Τώνη Λυκουρέση, στην ταινία «Κύβος» του Αλέξανδρου Σκούρα.

Το Βραβείο 2ης Καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε από την σκηνοθέτιδα και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Αμέρισσα Μπάστα, στην ταινία «2 ½» του Χρήστου Νταμπακάκη.

Βραβείο 3ης Καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε από τον σκηνοθέτη και συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη, εξ ημισείας στις ταινίες «Η ζωή μετά» του Χρήστου Σαγιά και «Heimlich” του Κωνσταντίνου Μπακούρη.

Η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ απένειμε το βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας εξ ημισείας, στις ηθοποιούς Σοφία Σεϊρλή για την ταινία «Κύβος» και Ηρώ Μπέζου για την ταινία «2 ½».

Το βραβείο καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας απένειμε ο ηθοποιός και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κώστας Ανταλόπουλος, στον ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου για την ταινία «Κύβος».

Η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρεις ειδικές μνείες και συγκεκριμένα:

Ειδική Μνεία για καλύτερο ντοκιμαντέρ στην ταινία «Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του» του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου.

Ειδική Μνεία για σκηνοθετική διαχείριση και κοινωνική παρέμβαση στην ταινία «Μαμά, γύρισα» του Δημήτρη Κατσιμίρη.

Ειδική Μνεία για καλύτερο μοντάζ στον Δημήτρη Νάκο για την ταινία «2 ½»

Το βραβείο Φωτογραφίας απονεμήθηκε στη Διευθύντρια Φωτογραφίας Χριστίνα Μουμούρη για την ταινία «The Farmer”. Την απονομή έκαναν οι παρουσιαστές καθώς ο Διευθυντής Φωτογραφίας και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Θεόδωρος Μιχόπουλος απουσίαζε λόγω εργασίας.

Ο μουσικός και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Ιωάννης Βουδούρης απένειμε το βραβείο καλύτερης μουσικής στην ταινία «Τα Γεμιστά» του Ιωάννη Μπλέτα.

Τέλος, υπήρξε το καθιερωμένο Βραβείο Κοινού, που προέκυψε από την ψηφοφορία του κοινού του φεστιβάλ και απονεμήθηκε στην ταινία «Munich Almost Killed me ½» των δημιουργών Χριστίνα Δημακογιάννη και Βέρα Χότζογλου.

Με τη λήξη της τελετής ακολούθησε σουαρέ, προσφορά της Unesco Πειραιά και Νήσων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης