Το 4o Hellas Filmbox Berlin, από 16 έως 20 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 08:13
Το 4o Hellas Filmbox Berlin, από 16 έως 20 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο
Με «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη θα σηκώσει εφέτος αυλαία τo 4ο Hellas Filmbox Berlin, στις 16 Ιανουαρίου, στον ιστορικό βερολινέζικο κινηματογράφο Babylon. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου.

Στην εναρκτήρια τελετή θα παρευρεθούν ο Παντελής Βούλγαρης, η σεναριογράφος της ταινίας, Ιωάννα Καρυστιάνη, και ο πρωταγωνιστής, Αντρέ Χένικε. Πριν από την προβολή, η Μαρία Φαραντούρη και η Michaela Meise θα ερμηνεύσουν τα τέσσερα τραγούδια του κύκλου «Μαουτχάουζεν».

Η προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» στο Βερολίνο από το φεστιβάλ έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Γερμανία το ιστορικό κεφάλαιο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, «ένα θέμα σχεδόν άγνωστο στη Γερμανία, την εκπαιδευτική διαδικασία και ευρύτερα στο γερμανικό κοινό», όπως επισημαίνεραι σε σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin.

Όσο για το εμβληματικό «Μαουτχάουζεν», τον κύκλο τραγουδιών που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, βασισμένο στο ομότιτλο αφηγηματικό έργο τού Ιάκωβου Καμπανέλλη, τη Μαρία Φαραντούρη συνοδεύει, ερμηνεύοντας στα γερμανικά, η Μichaela Meise, εικαστικός, τραγουδίστρια, συνθέτης και τραγουδοποιός, το τελευταίο άλμπουμ της οποίας, «Ich bin Griechin», περιλαμβάνει, σε γερμανική ερμηνεία, ελληνικές συνθέσεις -από τις διασημότερες- όπως «Άσμα Ασμάτων» και «Το γελαστό παιδί». Στο πιάνο τις καλλιτέχνιδες θα συνοδεύσει ο μουσικός Hennig Schmiedt.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, 08:13