Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει δριμύτερος.

Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί, από 18 έως 28 Οκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φεστιβάλ, εφέτος, ετοιμάζει εκτενές αφιέρωμα στο έργο του πρωτοπόρου Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρκ Ράπαπορτ, γνωστού, κυρίως, για τα αντισυμβατικά κινηματογραφικά του δοκίμια «Rock Hudson’s Home Movies» (1992) και «From the Journals of Jean Seberg» (1995).

Με αφορμή την επιλογή της Ελευσίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021, η Tαινιοθήκη της Ελλάδος οργανώνει, επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα αφιέρωμα στις μυητικές τελετές. Θα προβληθούν οι ταινίες «Η διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, ταινίες της Raymonde Carrasco για τους Ταραχουμάρας, τα «Αναστενάρια» του Βασίλη Μάρου, η «Αντιγόνη» του Πέντρο Γκονζάλες – Ρούμπιο, το «Yeleen» του Σουλεϊμάν Σισέ, η ταινία «Κλέφτης ή πραγματικότητα» της Αντουανέτας Αγγελίδη και το ντοκιμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή. Το αφιέρωμα επιμελείται η Μαρία Κομνηνού και η Νικόλ Μπρενέζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης