To “Warcraft” της Blizzard Entertainment είναι ένα από μεγαλύτερα και πιο μοσχοπουλημένα videogame franchise, ανήκοντας στο είδος του strategy/rpg/mmorpg. Από το 1994 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς, έχουν κυκλοφορήσει αρκετά sequel, expansions και spin-offs ενώ η πλούσια μυθολογία του έχει μεταφερθεί σε νουβέλες και κόμικ αλλά και σε παιχνίδια με κάρτες.

Φέτος ήρθε η ώρα να δούμε και την κινηματογραφική του μεταφορά, σε ένα μεγαλεπήβολο επικό πρότζεκτ που έχει ως σκοπό να αποτελέσει έναν πιθανό διάδοχο του “Lord of The Rings”, αν όλα πάνε καλά, αρέσει στο κοινό και αποφέρει τις ιδανικές εισπράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την υπόθεση:
“Το ειρηνικό βασίλειο του Azeroth βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου καθώς ο πολιτισμός του έρχεται αντιμέτωπος με τους πολεμιστές Orc, μια τρομακτική φυλή εισβολέων που εγκαταλείπουν τον κόσμο τους που αργοπεθαίνει, για να αποικίσουν έναν άλλο. Καθώς μια πύλη ανοίγει και οι δύο κόσμοι συνδέονται, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την καταστροφή και ο άλλος την εξαφάνιση. Προερχόμενοι από δύο αντίθετες πλευρές, δύο ήρωες θα βρεθούν σε μια πορεία σύγκρουσης που θα αποφασίσει την μοίρα των οικογενειών τους, των ανθρώπων και του σπιτιού τους. Έτσι, αρχίζει ένα θεαματικό έπος δύναμης και θυσίας, στο οποίο ο πόλεμος έχει πολλά πρόσωπα και ο καθένας παλεύει για κάτι.”

Η παραγωγή είναι των Legendary Pictures, Universal Pictures, Blizzard Entertainment και Atlas Entertainment. Στη σκηνοθεσία ο γιος του David Bowie, Duncan Jones (“Moon”, “Source Code”) και στο σενάριο ο Jones και ο Charles Leavitt (“In The Heart of Sea”, “Blood Diamond”, “Seventh Son”).

Πρωταγωνιστούν οι Travis Fimmel (“Vikings”), Paula Patton (“Mission: Impossible-Ghost Protocol”, “2 Guns”), Ben Foster (“The Program”, “The Finest Hours”, “Lone Survivor”, “3:10 to Yuma”), Dominic Cooper (“Preacher”, “Agent Carter”, “Captain America”, “Dracula Untold”, “Need for Speed”), Toby Kebbell (“Dawn of The Planet of The Apes”, “Fant4stic Four”, “Prince of Persia”, “Wrath of The Titans”), Clancy Brown (“Highlander”, “Shawshank Redemption”, “Starship Troopers”, “Sleepy Hollow”), Ruth Negga (“Agents of S.H.I.E.L.D.”, “World War Z”, “Preacher”, “Jimi Hendrix: All Is by My Side”), Ben Schnetzer (“The Book Thief”, “The Riot Club”, “Pride”), Rob Kazinsky (“True Blood”, “Pacific Rim”) και Daniel Wu (“Into The Badlands”, “Europa Export”, “The Man With The Iron Fists”).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και συνήθως τα ματάκι μας πονάνε όταν κάποιο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται στον κινηματογράφο, ας ελπίζουμε πως το “Warcraft” αλλά και το “Assasin’s Creed” θα αποτελέσουν τις δύο φετινές εκπλήξεις στο είδος τους.

Δες τα βίντεο στο Core..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης