Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της εν μέσω της πανδημίας, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, μία εκπομπή για τις ταινίες που είναι υποψήφιες στα εφετινά Βραβεία Ίρις, και σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα Festival Scope, δωρεάν για το κοινό, τα υποψήφια ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και όλες τις υποψήφιες ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και animation).

Εφέτος, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να προσπεράσει τα εμπόδια και να παρακάμψει τις δυσκολίες, γιορτάζοντας μία εξαιρετική κινηματογραφική χρονιά… εξ αποστάσεως. Έτσι, πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες με live streaming και αντίστοιχα θα προχωρήσει στις 14 Απριλίου με την ανακοίνωση των βραβείων, όπως θα τα αναδείξουν τα μέλη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δρόμος για τα Ίρις», η νέα εκπομπή της ΕΡΤ, χορηγού επικοινωνίας των εφετινών Βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα αποπειραθεί να μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ υποψηφίων και κοινού, αλλά και μεταξύ της κινηματογραφικής αίθουσας και των θεατών, αυτές τις δύσκολες ημέρες της παραμονής στα σπίτια. Σε έναν αγώνα δρόμου, παρέα με τους περισσότερους υποψήφιους, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος θα παράξει εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 10 εκπομπές για τις υποψήφιες ελληνικές ταινίες της χρονιάς και, μετά την ανακοίνωση των βραβείων, θα ακούσει τις πρώτες σκέψεις των βραβευμένων (από 6.4.2020 και για 10 ημέρες η ειδική εκπομπή «Ο Δρόμος για τα ΙΡΙΣ» κάθε βράδυ στις 23:00 από την ΕΡΤ2).

Festival Scope

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), παρουσιάζουν στη διεθνή πλατφόρμα Festival Scope, δωρεάν για το ελληνικό κοινό, τις εφετινές υποψήφιες ταινίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραβείο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ

«Για χωρίς λόγους συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη» του Σταύρου Ψυλλάκη

«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου

«Ιrving Park» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Βραβείο ταινίας μικρού μήκους

«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου

«Καρτ-Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου

«Όλες οι Φωτιές η Φωτιά» του Ευθύμη Κosemund Σανίδη

«Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

«Index» του Νικόλα Κολοβού

Βραβείο ταινίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ

«Τα Καναρίνια» του Γιώργου Κυβερνήτη

«Σκοπελίτης ή το πλοίο» του Γιώργου Γκότζου

«Ο Χειροπαλαιστής» του Γιώργου Γούση

Βραβείο ταινίας μικρού μήκους animation

«Βίαιη Εξίσωση» του Αντώνη Ντούσια

«Heatwave» του Φωκίωνα Ξένου

«The White Wings» των Παρασκευής Μαρκάτου και Πηνελόπης Μπεκιάρη

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για το ελληνικό κοινό στην πλατφόρμα Festival Scope, από την Πέμπτη 9 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Απριλίου, δηλαδή τις ημέρες που τα μέλη της ΕΑΚ θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των βραβευμένων, και για περιορισμένες «θέσεις» διαδικτυακών θεατών.

 Μπορείτε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας στο https://www.festivalscope.com/all/account/create και από την Πέμπτη να παρακολουθήσετε τις ταινίες στο https://www.festivalscope.com/all/festival/hellenic-film-academy/2020

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης