Ο Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος στο επερχόμενο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες. Το αφιέρωμα στον σκηνοθέτη θα γίνει στις 25 Μαΐου, στο κλείσιμο του Δεκαπενθήμερου, που λαμβάνει χώρα παράλληλα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

«Ως εξαιρετικός και γενναιόδωρος σινεφίλ, ο Ταραντίνο είναι στο σπίτι του, στο Δεκαπενθήμερο. Θα είναι ο καλεσμένος μας φέτος για να εμφανιστεί σε μια μυστική προβολή και να συζητήσει την αντιϊστορία του κινηματογράφου», αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους. Ο Ταραντίνο βρέθηκε πρόσφατα στο Παρίσι για να προωθήσει το πρώτο του βιβλίο «Cinema Speculation», το οποίο αφηγείται την ενηλικίωσή του ως σκηνοθέτης μέσα από μια ματιά σε εμβληματικές αμερικανικές ταινίες από την εποχή της δεκαετίας του 1970.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών δημιουργήθηκε το 1969, μετά από εκτεταμένες αναταραχές, ως «αντιπρογραμματισμός ταινιών με ελεύθερο πνεύμα από όλο τον κόσμο». Την ίδια ώρα, στην Καλιφόρνια, «μια νέα γενιά κινηματογραφιστών εναντιώθηκε στο παλιό Χόλιγουντ», μέρος του οποίου ήταν ο Ταραντίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης