Ένας από τους σεναριογράφους της τριλογίας «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε ότι στέλεχος κινηματογραφικού στούντιο ήθελε να δώσει στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έναν βασικό ρόλο.

Ο Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ, ο οποίος έγραψε το σενάριο των τριών ταινιών Batman μαζί με τον Νόλαν, αποκάλυψε σε νέα συνέντευξη στο podcast «Happy Sad Confused» ότι η επιτυχία του κακού Joker που ενσάρκωσε ο Χιθ Λέτζερ στο φιλμ The Dark Knight (2008) οδήγησε το στέλεχος της Warner Bros σε μία συγκεκριμένη πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Γκόγιερ, ο επικεφαλής του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros πρότεινε στην πρεμιέρα του «The Dark Knight» ο Κρίστοφερ Νόλαν να δώσει στον Ντι Κάπριο τον ρόλο του κακοποιού που έχει εμμονή με τα αινίγματα, γνωστό ως The Riddler (Ο Γρίφος).

Ο Riddler είχε προηγουμένως απεικονιστεί από τον Τζιμ Κάρεϊ στο Batman Forever του 1995 και αργότερα τον υποδύθηκε ο Πολ Ντέινο στην ταινία The Batman του 2022. Ωστόσο, ο σεναριογράφος είπε ότι η πρόταση απορρίφθηκε γρήγορα, εξηγώντας ότι τα θέματα της ταινίας υπαγόρευαν ποιοι κακοποιοί εμφανίζονται και όχι το αντίστροφο.

Ο Ντι Κάπριο συνεργάστηκε με τον Νόλαν λίγο μετά την κυκλοφορία του «The Dark Knight» ούτως ή άλλως, παίρνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρίλερ Inception της Warner Bros το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης