Ο αρχαίος μυθικός ήρωας, ο θεωρούμενος ως ο μεγαλύτερος των Ελλήνων ηρώων κατά τη μυθολογία, ο «υπερφυσικός» Ηρακλής, εμπνέει με τη μορφή του ένα από τα σημαντικότερα εφετινά κινηματογραφικά φεστιβάλ της Αιγύπτου, το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια, από τις 3 έως τις 8 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιοποιώντας την επίσημη αφίσα του φεστιβάλ, οι διοργανωτές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γιατί επέλεξαν τον Ηρακλή για κεντρικό τους πρόσωπο:

«Ο Ηρακλής αποτελεί σύμβολο δύναμης και μεγαλείου» αναφέρουν, και αυτόν τον δυναμισμό θέλουν να εμφυσήσουν στο ίδιο πρόγραμμα και τις συμμετοχές του φεστιβάλ, που στηρίζεται κυρίως σε δημιουργίες νέων καλλιτεχνών.

Στο ίδιο σημείωμά τους, οι διοργανωτές της εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, κάνουν ειδική αναφορά στην ιστορική σύνδεση από τα αρχαία χρόνια, μεταξύ της Αλεξάνδρειας και του γραφικού λιμανιού του Αμπουκίρ με το Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο και συνδέουν με τον Ηρακλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύνθεση της αφίσας, ιδιαίτερο ρόλο παίζει το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της Μεσογείου Θάλασσας, που είναι η ίδια θάλασσα που βρέχει την Ελλάδα και την Αίγυπτο, την Κρήτη και την Αλεξάνδρεια.

Το φεστιβάλ στοχεύει κυρίως στη διάδοση και υποστήριξη ταινιών μικρού μήκους, ιδιαίτερα από καλλιτέχνες που προέρχονται από τις αραβικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης