Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι κάνει νέο μοντάζ του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ το οποίο γύρισε για λογαριασμό του HBO με θέμα τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και περιέχει συνεντεύξεις με οπαδούς θεωριών συνωμοσίας, ενημέρωσε ο ίδιος χθες Τετάρτη.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, διάρκειας οκτώ ωρών, που επικεντρώνεται στον αντίκτυπο των επιθέσεων της Αλ Κάιντα και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πόλη της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη ομάδας η οποία προωθεί τη θεωρία συνωμοσίας -που έχει αποδειχθεί λαθεμένη- ότι οι δίδυμοι πύργοι καταστράφηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις, όχι από τα αεροσκάφη που έπεσαν πάνω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ των Καννών φέτος, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι συμπεριέλαβε τις συνεντεύξεις αυτές στη σειρά όταν το HBO οργάνωσε προβολή του ντοκιμαντέρ για τους δημοσιογράφους, προτού μεταδοθεί.

Το τελευταίο επεισόδιο προγραμματίζεται να προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση την 11η Σεπτεμβρίου, όταν συμπληρώνεται η 20ή επέτειος των επιθέσεων.

«Επιστρέφω στην αίθουσα του μοντάζ και θα επανεξετάσω το όγδοο και τελευταίο κεφάλαιο του NYC Epicenters 9/11-> 2021 1/2 . Σας ζητώ με σεβασμό να μην εκφέρετε άποψη προτού να δείτε την τελική εκδοχή», ανέφερε ο Σπάικ Λι σε μήνυμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επεισόδιο περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με επιστήμονες οι οποίοι αντικρούουν τους επίμαχους ισχυρισμούς, αλλά, σύμφωνα με τους επικριτές του, ο Σπάικ Λι παραχώρησε αδικαιολόγητα πολύ χρόνο στους συνωμοσιολόγους.

Ο Σπάικ Λι «αφιέρωσε 30 λεπτά στο τέλος της σειράς για να ξαναφέρει στο προσκήνιο επιχειρήματα που έχουν αποδεχθεί ψευδή χίλιες φορές», τόνισε ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Σταλ του ψηφιακού περιοδικού Slate.

Ο Τζέρεμι Σταλ είχε πάρει παλιότερα συνέντευξη από τον Ρίτσαρντ Γκέιτζ, εκ των βασικών μελών της ομάδας οπαδών της θεωρίας συνωμοσίας που προβάλλεται στο ντοκιμαντέρ του Σπάικ Λι.

Ο Ρίτσαρντ Γκέιτζ «ευθύνεται για τη διασπορά ορισμένων από τα πιο φθοροποιά και επίμονα ψέματα όσον αφορά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Το τελευταίο επεισόδιο είναι «λιγάκι σαν να παρουσιάζεις τους σκεπτικιστές όσον αφορά το εμβόλιο για τον Covid-19 πλάι στον (ανοσολόγο) Άντονι Φάουτσι, ή τους αρνητές του Ολοκαυτώματος πλάι στο κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, ή τους αμφισβητίες της κλιματικής αλλαγής πλάι στους συγγραφείς της έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ», πρόσθεσε ο Τζέρεμι Σταλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης