Ο Σπάικ Λι μίλησε για την αναβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών λόγω του κορωνοϊού και επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τη συμπεριφορά του και τη χρήση του όρου «κινέζικος ιός» για τον κορωνοϊό.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει να μιλά για «κινεζικό ιό» δήλωσε στο Variety ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός. «Θέτει τους Ασιάτες Αμερικανούς στη χώρα σε κίνδυνο» πρόσθεσε.
 
Ο Σπάικ Λι, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2020, σχολίασε την απόφαση ακύρωσής του.
 
«Ο κόσμος έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα» ανέφερε ο σκηνοθέτης. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν και ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει πει πολλές φορές – παραφράζω: -Είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε σαν σε καιρό πόλεμου».
 
Ο Σπάικ Λι συμπλήρωσε λέγοντας ότι τα πράγματα που αγαπάμε έχουν περάσει στο πίσω κάθισμα. «Ταινίες, τηλεόραση, αθλητισμός, το NBA είναι παγκόσμιο άθλημα, το μπέιζμπολ. Τόσες πολλές διοργανώσεις αναβλήθηκαν και συμφωνώ με αυτή την κίνηση» είπε.

Το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, δεν θα διεξαχθεί «στις προβλεπόμενες ημερομηνίες», από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, αλλά μπορεί να μετατεθεί γι αργότερα, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετές εκδοχές εξετάζονται για τη διεξαγωγή του, από τις οποίες η κύρια μπορεί να είναι μια απλή μεταφορά των ημερομηνιών, τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης