Σχεδόν πριν 40 χρόνια μετά το γράμμα που έστειλε ο Robert B. Weide στον εμβληματικό συγγραφέα σήμερα Κουρτ Βόνεγκατ (Kurt Vonnegut) ζητώντας την άδειά του να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ, το «Kurt Vonnegut: Unstuck in Time» θα κυκλοφορήσει επιτέλους το καλοκαίρι του 2021. Προς το παρόν, δόθηκε στη δημοσιότητα επίσημο teaser της ταινίας.

Δείτε το teaser:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ταινία -στη σκηνοθεσία της οποίας είναι και ο Don Argott- αξιοποιεί δύο δεκαετίες πλάνων που τραβήχτηκαν μεταξύ 1988 και 2007, χρονιά στην οποία ο Βόνεγκατ πέθανε στα 84 του. Καταγράφει τη ζωή του συγγραφέα, από τα παιδικά χρόνια στην Ινδιανάπολη μέχρι την περίοδο στην οποία ήταν αιχμάλωτος πολέμου στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την προσωπική του ζωή και την επιτυχία του ως συγγραφέας το 1969 με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Σφαγείο νούμερο 5 (Slaughterhouse-Five)». Στο μόλις 40 δευτερολέπτων teaser βλέπουμε αλληλογραφία μεταξύ του Βόνεγκατ και του Weide, που έγιναν στενοί φίλοι. «Έλαβα το φαξ σου, και δεν μπορώ να πάω σε αυτή την προβολή» του λέει ο Βόνεγκατ. «Πιστεύω ότι, όπως και να ‘χει, θα με τρομοκρατήσει. Προβολές πραγμάτων που με αφορούν με κάνουν να τα κάνω πάνω μου» συνεχίζει.

«Όταν πρωτοπλησίασα, το 1982, τον Βόνεγκατ για να εγκρίνει αυτή την ταινία, οραματιζόμουν ένα αρκετά συμβατικό ντοκιμαντέρ για έναν συγγραφέα» δήλωσε, σε ανακοίνωση, ο Weide. «Καθώς περνούσαν οι δεκαετίες, επενέβη η μοίρα και μ’ αυτό με το οποίο βρέθηκα απέχει πολύ από το να είναι συμβατικό. Καθώς μεγάλωνε η φιλία μου με το λογοτεχνικό μου είδωλο, απαιτήθηκε η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας, και ήρθε ο Don Argot να καταγράψει το “meta element” αυτής της ιστορίας καθώς εγώ συνέχιζα να εστιάζω στη βιογραφία του Βόνεγκατ. Αυτό με το οποίο βρεθήκαμε στο τέλος ήταν ένα υβρίδιο που συνδύαζε τα αντίστοιχα προτερήματά μας ως σκηνοθέτες και το οποίο ευελπιστούμε ότι θα το δουν ως μια άξια λόγου απότιση φόρου τιμής οι φανατικοί θαυμαστές του Βόνεγκατ και ως μια πειστική εισαγωγή οι μη μυημένοι. Είμαι ευγνώμων για το ότι η IFC Films (σ.σ. η αμερικανική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών και διανομής) προσφέρεται και φέρνει αυτό το πρότζεκτ, που είναι πάθος ζωής, στο κοινό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μοναδική φωνή του Βόνεγκατ μας λείπει πολύ και περιμένω με ανυπομονησία να ανακαλύψει εκ νέου το κοινό την ευφυΐα του» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο Don Argott.

   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης