Δώδεκα ταινίες του «ENTER» βγαίνουν από τα λάπτοπ και κάνουν πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη. Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δημιουργεί ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο σε ταινίες που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Κινηματογράφο «Ολύμπια» στη Δράμα 12 επιλεγμένα έργα του «ENTER» παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε κινηματογραφική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φυτά εσωτερικού χώρου» του Δημήτρη Καραντζά

Το «ENTER» είναι ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση που προέκυψε στην αρχή της πανδημίας. H Στέγη και το Onassis USA ανέθεσαν σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο να δημιουργήσουν σε περίοδο καραντίνας μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα τέχνης που δίνουν φωνή στο σήμερα. Χωρίς να έχουν πλέον πρόσβαση σε θεατρικές σκηνές, πλατό, χώρους προβών ή στούντιο, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα πάντα μόνοι τους μέσα σε 120 ώρες.

«Touch Me» του Γιώργου Ζώη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμερίσματα, κήποι, ταράτσες, δρόμοι, παιδιά, σύζυγοι, συγκάτοικοι, μαζί με την οικοσκευή, έγιναν οι νέες site-specific σκηνές, οι χαρακτήρες και τα σκηνικά αντικείμενα, με το λάπτοπ του καλλιτέχνη να ανάγεται σε δημιουργική υπερδύναμη.

«Δαρβίνος, τι;» της Isabella Rosselini και του Paul Magid

Έργα σημαντικών κινηματογραφικών και θεατρικών σκηνοθετών, χορογράφων, εικαστικών, ηθοποιών από όλο τον κόσμο φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ Δράμας.

«The Glove» του Eric Baudelaire

«Alter Ego» της Μαρίας Παπαδημητρίου,

 

Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες: «Touch Me» του Γιώργου Ζώη, «Destination Acropolis» του Σίμου Κακάλα, «Πλακάκια» της Εύης Καλογηροπούλου, «Φυτά εσωτερικού χώρου» του Δημήτρη Καραντζά, «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει» του Βασίλη Κεκάτου, «Alter Ego» της Μαρίας Παπαδημητρίου, «Βίντεο 2: Μέλη του σώματος, υφάσματα & σπορ» του Ευθύμη Φιλίππου, «st Dominique bd Arago» του Αντώνη Φωνιαδάκη, «Το μικρό καράβι (Ήταν ένα…)» του Ziad Antar, «The Glove» του Eric Baudelaire, «Δαρβίνος, τι;» της Isabella Rosselini και του Paul Magid, «Ράθυμες μέρες» της Kat Válastur.

«Ράθυμες μέρες» της Kat Válastur

 

«st Dominique bd Arago» του Αντώνη Φωνιαδάκη
Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.onassis.org/el/news/drama-short-film-festival-presses-enter

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης