Ξεκινούν στη Νίσυρο στις 24 Ιουνίου, τα εργαστήρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ), συνεχίζοντας κι εφέτος την επιτυχημένη παράδοση 23 χρόνων, αφού κι εφέτος το Ινστιτούτο εξασφάλισε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων και κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops.

Τα εργαστήρια υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Creative Europe / MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τους δήμους Νισύρου και Ρόδου και την ΕΡΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός και το επίπεδο των αιτήσεων έχει διαρκώς ανοδική πορεία, αναφέρουν οι διοργανωτές. Συγκεκριμένα, από τις 143 αιτήσεις και 233 δημιουργούς (σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς) από 42 χώρες (ανάμεσα στις οποίες Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Χόνγκ Κόνγκ, Ινδία, Ιραν, Ιρλανδία, Αίγυπτο, Περού, Καναδά, Μάλτα και Νιγηρία), επιλέχθηκαν 56 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών, 3 σχέδια τηλεοπτικών σειρών, 6 υπό ανάπτυξη ντοκιμαντέρ και 7 εκπαιδευόμενοι βοηθοί καθηγητές. Επιπλέον, τρία σχέδια ταινιών και μία τηλεοπτική σειρά επιλέχθηκαν εφέτος για κατ’ ιδίαν συναντήσεις εκτός γκρουπ.

Συνολικά, 63 συμμετέχοντες από όλες τις μεριές της Ευρώπης και του κόσμου, θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες για την μαγευτική ηφαιστιακή Νισυρο, όπου μαζί με τους καθηγητές, το προσωπικό, τους προσκεκλημμένους και τους σπουδαστές, θα δημιουργήσουν μια οικογένεια 100 και πλέον ατόμων, που για δύο εβδομάδες – έως τις 7 Ιουλίου – θα εργαστούν εντατικά και θα γνωρίσουν τη χώρα μας.

«Όπως και πέρσι, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εφέτος, σχεδόν εξολοκλήρου δια ζώσης, χωρίς βέβαια να παραβλέπονται τα πολύ σημαντικά ψηφιακά εργαλεία των προηγούμενων χρόνων» ενημερώνουν οι διοργανωτές, καθώς «οι διαλέξεις και τα masterclasses θα είναι διαθέσιμα και διαδικτυακά σε όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν τα έργα τους, τη στιγμή που πραγματικά το χρειάζονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, το ΜΙΚ εφέτος θα δώσει δύο υποτροφίες σε δύο πρότζεκτ – μία ταινία και μια σειρά – από την Ουκρανία, εκφράζοντας ενεργή συμπαράσταση στη δοκιμαζόμενη χώρα. Ν.Δ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης