Η νέα ταινία του Τhe Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη) με τη Σοφία Κόκκαλη (Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2017) αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Δεκεμβρίου 2017 σε διανομή από την Weirdwave.

Μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφού ταξίδεψε σε διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο – μεταξύ άλλων στα Goteberg Film Festival – Visionairies Section, Luma International Film Festival (Βραζιλία), L. A. Film Festival – Nightfall Section, Atlantida Film Festival (Ισπανία), New Horizon Film Festival (Πολωνία), η νέα ταινία του ΤΗΕ ΒΟΥ (Αλέξανδρος Βούλγαρης), βρίσκει τον δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνοψη

Το «Νήμα» είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα.

Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη:

«Το Νήμα είναι μια προσωπική ταινία σκανταλιά. Μάλλον είναι για θεατές που τους αρέσουν οι κωμωδίες που δεν έχουν αστεία, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίες που οι ήρωες δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα, οι άγριες ερωτικές σκηνές που συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, για θεατές που θέλουν όταν βγαίνουν απ’το σινεμά να ψάχνουν το σάουντρακ της ταινίας, για άγρια αγοροκόριτσα και άντρες λάτρεις του μελοδράματος και του καταθλιπτικού τεχνικολόρ, για μυωπικούς που κάτι παθαίνουν με το κόκκινο χρώμα, για θεατές που μια μέρα δεν θα ντρέπονται να κλάψουν δίπλα στον φίλο τους.»

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Σκηνικά: Τhe Βoy

Πρωταγωνιστεί: Σοφία Κόκκαλη

Δείτε το τρέιλερ:

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σιμός Σαρκετζής GSC
Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Sound Design: Kτίρια τη Νύχτα
Ήχος: Νίκος Τριανταφύλλου
Foley Editor & Dubbing: Βάλια Τσέρου
Μουσική: Felizol & The Boy
Special Effects: Προκόπης Βλασσερός
VFX: Ιωάννης Αγελαδόπουλος
Κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Παραγωγός: Ελένη Μπερντέ
Παραγωγή: Logline
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ
Διάρκεια: 96’
Έτος Παραγωγής: 2016
Διανομή: Weird Wave

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης