Η ταινία «Τιτανικός»  ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Τζέιμς Κάμερον  ο οποίος έψαχνε τους κατάλληλους πρωταγωνιστές του. Είχε σκεφτεί την Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) για τον ρόλο της Ρόουζ μέχρι που γνώρισε την Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet), την οποία χαρακτήρισε «φανταστική» σε συνέντευξή του στο GQ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν στις πρώτες επιλογές του.

«Έγινε ένα δοκιμαστικό με τον Λίο και όλοι γοητεύτηκαν», εξηγεί ο σκηνοθέτης «του είπα «ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ»».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε ο Κάμερον του έσφιξε το χέρι του λέγοντας: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο σοκαρισμένος Ντι Κάπριο απάντησε: «Περίμενε, περίμενε, αν δεν διαβάσω, δεν παίρνω το ρόλο έτσι απλά;»

Ο Κάμερον εξήγησε στον Ντι Κάπριο ότι ο Τιτανικός ήταν μία «τεράστια παραγωγή που θα μου πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν πρόκειται να το χαλάσω κάνοντας λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή θα διαβάσεις (σσ θα κάνεις ένα δοκιμαστικό με απόσπασμα από το σενάριο) ή δεν θα πάρεις τον ρόλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε τελικά να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη αρνητικότητα. «Μέχρι που νευρίασα και του είπα «οκ, τώρα θέλω δράση» και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ», κατέληξε ο Κάμερον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα υπόλοιπα μάλλον τα είδαμε στις οθόνες μας στον Τιτανικό, με τον Ντι Κάπριο και την Γουίνσλετ.

Ποιος ηθοποιός προοριζόταν αρχικά για τον ρόλο του Τζακ στον Τιτανικό

Πάντως όπως είχε αποκαλύψει πριν καιρό ο δημοσιογράφος Χάρισον Τσενγκ, αυτός που προοριζόταν για τον ρόλο του Τζακ ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ. Σύμφωνα με τον Τσεγνκ ο Κάμερον τον απέρριψε γιατί δεν ήθελε δύο Βρετανούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης