Συνέντευξη: Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε μια εποχή όπου μεταναστεύουμε ο ένας μέσω του άλλου με σκοπό να ψάξουμε για να βρούμε την αισιοδοξία. Η πηγή έμπνευσης για τον κάθε άνθρωπο από την ώρα που γεννιέται μέχρι και την ώρα που πεθαίνει είναι η ίδια η ελπίδα.» τόνισε μεταξύ άλλων στο zougla.gr η ποιήτρια  Κλέλια Χαρίση με αφορμή την επερχόμενη παρουσίαση της νέας της ποιητικής συλλογής «Μετανάστης η Ελπίδα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ θεοχαράκη.

Το zougla.gr βρέθηκε στη γενική πρόβα και μίλησε τόσο με την ταλαντούχα ποιήτρια και δημοσιογράφο όσο και με τους συντελεστές και εκλεκτούς καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής της συλλογής.

Η πολυτάλαντη καλλιτέχνις ανέφερε: «Πάντα υπάρχει μια αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στους τίτλους των ποιημάτων και στον γενικό τίτλο του βιβλίου, οπότε σκεφτόμουν τι πιο καλό και επίκαιρο από το να δώσω έναν τίτλο αισιόδοξο στην ποίηση και στην αναζήτηση όπως «Μετανάστης η ελπίδα»… Θα είναι μία βραδιά, όπου οι τέχνες «κάθονται δίπλα στον λόγο» εκτονώνοντας σε «καταιγίδα» την πιο βαθιά επιθυμία του ανθρώπου…την ανάγκη για επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Κλέλια Χαρίση παρουσίασε όλους τους συντελεστές και φίλους που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση ξεκινώντας από τη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ.

Ακολούθησαν  ο ποιητής και μαθητής του Γιάννη Ρίτσου Γαβριήλ Ιστικόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος, η Τζώρτζια Κεφαλά ερμηνεύτρια – μουσικός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ ηθοποιός και συγγραφέας, η Σοφία Μαντζάκου μονωδός- τραγωδός, η ερμηνεύτρια Σοφία Ανδριανού , ο ποιητής και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ηλίας Παπακωνσταντίνου.

Δείτε τη συνέντευξη:

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ

Αλμπέρτο Εσκενάζυ                                         Σοφία Μαντζάκου                   
 

 Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Κώστας Καρούσος

Τζώρτζια Κεφαλά ( Μπλε)

  Γαβριήλ Ιστικόπουλος

Κρινιώ Νικολάου

Η Κλέλια Χαρίση είναι δημοσιογράφος-ποιήτρια και το πρόσωπο της εκστρατείας «Κίνηση Μαστ» για τον καρκίνο του μαστού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ακόμη είναι διευθύντρια Λόγου και Τέχνης στον Όμιλο για την Unesco. Η δεύτερη ποιητική συλλογή της  «Μετανάστης η Ελπίδα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης