Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο κορυφαίος κιθαρίστας- συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το νέο του άλμπουμ «URANOS» στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Μάκης Αμπλιανίτης μας ταξίδεψε με την κιθάρα και τις μελωδίες του πάνω από τα νερά της Μεσογείου και από τα παζάρια της Ανατολής μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους της Δύσης.

Το zougla.gr βρέθηκε στον χώρο και μετέδωσε ζωντανά τη συναυλία του καταξιωμένου καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν και κομμάτια από τα προηγούμενα διεθνή του άλμπουμ «Bahar» και «Kismet».

Ο Μάκης Αμπλιανίτης με τους Παντελή Θαλασσινό και Bαγγέλη Γερμανό, οι οποίοι συμμετέχουν στον δίσκο «Ουρανός» μίλησαν στο zougla.gr για τη συνεργασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Ο Μάκης Αμπλιανίτης επισήμανε:

«Όπως πάντα εμπνέομαι από τα ταξίδια γιαυτό και η μουσική μου θα έλεγα ότι είναι «ταξιδιάρικη». Κοιτώντας τον ουρανό ξεχνάς τα προβλήματα και μένουν πίσω τα άγχη. Φτάνει μια ματιά προς τα πάνω για να αισθανθούμε λίγο καλύτερα μιας και διανύουμε δύσκολες εποχές στη χώρα μας. Πιστεύω ότι ο «Ουρανός» και η μουσική του είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Η μουσική είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στη ζωή. Είναι ανάσα. Είσαι εσύ και το όργανο και είναι μια μαγική στιγμή.»

Ακόμη αναφερόμενος στη σημερινή οικονομική κατάσταση τόνισε:« Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλαδα και είναι κρίση αξιών…Είναι σημαντικό να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να δημιουργήσουμε και να βγούμε δυνατά προς τα έξω. Αυτό λείπει από τον Έλληνα, το να τολμήσει και να κάνει πράγματα.»

Ο Μάκης Αμπλιανίτης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο:

Ο Παντελής Θαλασσινός υπογράμμισε:

«Ο Μάκης Αμπλιανίτης είναι κορυφαίος στον χώρο του…Με τιμά που τραγούδησα στον δίσκο του.»

Ακόμη ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ανέφερε: «Ειδικά αυτήν την εποχή της κρίσης ζω πιο δημιουργικά… Αδειάζω τα συρτάρια μου με τραγούδια που έχω έτοιμα».

Ο Παντελής Θαλασσινός αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.



Δείτε το βίντεο:

Ο Βαγγέλης Γερμανός ανέφερε:

O Μάκης είναι ένας εκλεκτός συνάδελφος και ο «Ουρανός» είναι ένας όμορφος δίσκος με πολύ καλούς συνεργάτες και φίλους… Είμαι πολύ χαρούμενος.
 
Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης τόνισε: «Είναι τα πράγματα δύσκολα. Ο καθένας πρέπει να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του… Ο ρόλος ο δικός μας είναι να απαλύνουμε αυτήν την κατάσταση που περνάει ο κόσμος σήμερα.»

Ακόμη αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε το βίντεο:

Ο τραγουδοποιός – ερμηνευτής Χρήστος Δενδρινός μίλησε στο zougla.gr για τον Μάκη Αμπλιανίτη.

«Mε τον Μάκη Aμπλιανίτη είχα μια συνεργασία παλιότερα στο σπουδαίο ορχηστρικό «Love secret». Μου έκανε την τιμή να γράψω τους στίχους και να το ερμηνεύσω».



Δείτε το βίντεο:

 Οι καταξιωμένοι μουσικοί συνεργάτες που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ «URANOS»:

Παντελής Θαλασσινός: τραγούδι (2/2)
Βαγγέλης Γερμανός: τραγούδι (2/2)
Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο
Tigran Sargsyan: duduk, shevi
Γιώργος Μαγκλάρας: βιολί
Νίκος Παραουλάκης: νέυ
Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά
Φώτης Μυλωνάς: keyboards, bansuri
Δημήτρης Παπανίκου: μπάσο
Νίκος Σκομόπουλος: τύμπανα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης