Ο Κώστας Φέρρης και η Άννα Φόνσου μιλούν στο zougla.gr για την παράσταση «Ρεμπέτικο Μυστήριο»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016, 18:13
Ο Κώστας Φέρρης και η Άννα Φόνσου μιλούν στο zougla.gr για την παράσταση «Ρεμπέτικο Μυστήριο»
Το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» παρουσιάζει την παράσταση του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο Μυστήριο».

Η παράσταση Θα δοθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Το zougla.gr μίλησε με τον Κώστα Φέρρη που υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης τόνισε τις ιδιαιτερότητες του έργου και αναφέρθηκε στη συνεργασία του με το Ίδρυμα «Το Σπίτι του ηθοποιού».

«Αυτή η παράσταση αναδεικνύει μεγάλα ταλέντα στο ελληνικό θέατρο. Το σπίτι του ηθοποιού δεν πρέπει να περιορίζεται στο φιλανθρωπικό του έργο αλλά να ανοίγει και ορίζοντες σε νέους ανθρώπους να αναδειχτούν», επεσήμανε ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης.

Παράλληλα τόνισε: «Ο πολιτισμός είναι η μοναδική πρόταση για να βγούμε από οποιοδήποτε αδιέξοδο.
Είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν σε κάθε οργανισμό που ασχολείται με τον πολιτισμό να καλούνε ξένους ενώ υπάρχουν Έλληνες ανώτερης αξίας. Όταν γίνεται αυτή η διάκριση και επικρατεί η ξενομανία θίγεται ο ίδιος ο πολιτισμός».Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:
Η Άννα Φόνσου μίλησε στο zougla.gr για την παράσταση και τους συντελεστές της.

«Eίναι μια παράσταση που πιστεύω πως μπορεί να εντυπωσιάσει» επεσήμανε η καταξιωμένη ηθοποιός.

Παράλληλα αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:Ο Σπύρος Μερκούρης Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος «Το Σπίτι του ηθοποιού» μίλησε στο zougla.gr και αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή και τις ιδιαιτερότητες της και τόνισε την αξία του πολιτισμού.

«H Εποχή μας δεν ξεκινάει σήμερα ξεκινάει μερικές δεκαετίες πριν. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει παγκόσμια. Σήμερα δεν υπάρχει ανθρωπισμός, δεν υπάρχει ψυχή και ρομαντισμός … Είναι διαβρωμένα τα πάντα και ελεγχόμενα…Η Γερμανία μας οδηγεί σε λάθος, ο κόσμος είναι λάθος…

Ο πολιτισμός αναγεννιέται μόνος του δεν καθοδηγείται. Η αναγέννηση θα έρθει. Δεν είναι δυνατόν να μην έρθει…Ο πλούτος της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός. Η δύναμη του πολιτισμού είναι η διάρκεια του και η παραγωγικότητα του γιατί είναι ανθρωποκεντρικός. Και ό,τι κι αν συμβεί ο άνθρωπος πάει μπροστά.. Άρα είμαι αισιόδοξος… Ξέρω ότι θα γίνει κάτι που θα ανοίξει πόρτες παράθυρα ψυχές».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:


Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στον «Μαγεμένο Αυλό» Αμύντα 4, Παγκράτι, για την  παράσταση «Ρεμπέτικο Μυστήριο» του Κώστα Φέρρη, παραγωγής του Ιδρύματος «Το Σπίτι Του Ηθοποιού».

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Για την παράσταση μίλησαν η Άννα Φόνσου, ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, η Θέσια Παναγιώτου, η οποία επιμελήθηκε τη μουσική της παράστασης και ο Σπύρος Μερκούρης Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος.


Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου:Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016, 19:09