Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει restart στον Σταυρό του Νότου. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης με νέα τραγούδια, νέα μπάντα με το όνομα «Ευγενείς αλήτες» και νέο ήχο θα ξεκινήσει το φετινό του πρόγραμμα στον Σταυρό του Νότου το Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

«Θα περάσει κι αυτό», «Αν μια φορά ρωτούσες» είναι τα δύο τραγούδια που ήδη κυκλοφόρησαν από το νέο του άλμπουμ το οποίο θα έλθει μέσα στους πρώτους μήνες του ’17.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μίλησε στο zougla.gr και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την επανεκκίνηση.

«Υπάρχουν εποχές στη ζωή μας που αισθανόμαστε ότι κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Μια τέτοια φάση ένιωσα ότι περνούσα φέτος» τόνισε ο ταλαντούχος τραγουδιστής και συνθέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το νέο τραγούδι του με τίτλο «Θα περάσει κι αυτό», οι στίχοι του οποίου σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα.

«Εδώ και 35 χρόνια δεν υπήρξα ποτέ στρατευμένος καλλιτέχνης, το απέφυγα αυτό πολύ συνειδητά…. Ήταν ένα τραγούδι διαμαρτυρίας απέναντι σ’αυτό το κλίμα του διχασμού…Τώρα είμαστε σε μια εντελώς άλλη φάση…Τα οξυμένα πάθη έδωσαν τη θέση τους σε μια εξουθένωση σε ένα αίσθημα ματαίωσης και διάψευσης ειδικά για τους ανθρώπους που είχαν πιστέψει ότι η αριστερά είχε τη μαγική λύση το μαγικό ραβδάκι που θα τα διόρθωνε όλα… Τώρα υπάρχει μια απόλυτη σιωπή.» υπογράμμισε ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Αναφερόμενος στο δεύτερο τραγούδι του με τίτλο «Αν μια φορά ρωτούσες» καθώς και στους λόγους που τον ενέπνευσαν να το γράψει είπε: «Η γλώσσα είναι ερωτική άλλα η έμπνευση είναι περισσότερο κοινωνική.

Αισθάνθηκα τα τελευταία χρόνια πολλές φορές ότι συναντιόμαστε, μιλάμε αλλά δεν ακούμε ο ένας τον άλλον. Έρχεται ο καθένας με τις βεβαιότητες του, τις απόψεις του και το μόνο που κάνει, είναι, όσο μιλάει ο άλλος, να προετοιμάζει την απάντηση του.»

Επιπλέον επισήμανε: «Έγραφα πάντα τραγούδια προσωπικής ευθύνης. Πίστευα ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε πρώτα και μόνο έτσι υπάρχει μια ελπίδα να αλλάξει ο κόσμος, όχι αντίστροφα.

Όλοι οι στίχοι μου με καθορίζουν γιατί για μένα δεν είναι έκθεση ιδεών δεν είναι αυτό που θα θελα να είμαι…

Οι στίχοι μου είναι αυτό που είμαι.

Του δρόμου η χαρά είναι αυτό που ψάχνω πάντα… Αν χάσω τη χαρά και το κάνω σαν επάγγελμα θα έχει τελειώσει το ταξίδι.

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος… Παρόλο που έχει δοκιμαστεί η αισιοδοξία μου παραμένω μάλλον αμετανόητος… Έχουμε κάνει έναν μεγάλο κύκλο έχουμε ακούσει όλων των ειδών τις υποσχέσεις όλων των ειδών τις μαγικές λύσεις από όπου κιαν προέρχονται… Έχουν τελειώσει τα παραμύθια.

Είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας… Δεν είναι εύκολο να βρεθεί άλλο άλλοθι…

Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε ότι φταίμε εμείς για να αλλάξουμε…»

Δείτε τo βίντεο της συνέντευξης:

Δείτε απόσπαμα από την πρόβα στον Σταυρό του Νότου:

Οι «Ευγενείς αλήτες» η καινούργια  μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου αποτελείται από 5 νέους ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές και διαθέτει πλούσια ηχοχρώματα (Πιάνο , τρομπέτα, βιολί , γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά.

Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή , κρουστά, γιουκαλίλι, λάφτα, μεταλλόφωνο

Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά

Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά

Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα

Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα

Πρεμιέρα: 26 Νοεμβρίου 2016

Ώρα έναρξης: 22.30

Σταυρός του Νότου Club

Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης