Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει με τους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας σε μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Μάργαρης μίλησε στο zougla.gr για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, την  καλλιτεχνική του διαδρομή καθώς και για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή του.

Ο ταλαντούχος μουσικός αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του πορεία.

zougla.gr:  Πως καταφέρατε και συνδέσατε τόσο απόλυτα το όνομά σας με την κιθάρα με αποτέλεσμα να θεωρήστε ένας από τους κορυφαίους μουσικούς για αυτό το όργανο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναγιώτης Μάργαρης:
 
Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Με πολύ μελέτη, πειθαρχία, αγάπη ,πάθος και επιμονή έχω καταφέρει ότι έχω καταφέρει έως τώρα. Νιώθω όμως ότι είμαι σε μία πολύ καλή ηλικία ώστε να δώσω πολλά ακόμα στην κιθάρα και στην μουσική γενικότερα. Σαν άνθρωπος δεν επαναπαύομαι ποτέ στις επιτυχίες του παρελθόντος.

Τι είναι για σας η μουσική;

Η μουσική είναι για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου…Ο μεγάλος μου έρωτας. Είμαι σίγουρος ότι δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη μουσική παιδεία στην Ελλάδα;

Υπάρχει δυστυχώς πολύ μεγάλο πρόβλημα. Από τη μια πλευρά, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν κατατάξει την μουσική παιδεία και γενικότερα τον πολιτισμό σε ζητήματα ελάσσονος σημασίας, από την άλλη, τα ιδιωτικά ωδεία απαρτίζονται από ακατάλληλους καθηγητές οι οποίοι απομακρύνουν τα παιδιά από τη μουσική. Ουσιαστικά δεν υπάρχει μουσική παιδεία σε αυτή τη Χώρα. Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με τους καθηγητές στους οποίους αναθέτουν την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου στα παιδιά τους.

Μιλήστε μας για τον δίσκο σας «Με τη μαγεία της κιθάρας».

«Με τη μαγεία της κιθάρας» είναι ο τίτλος της πρόσφατης δισκογραφικής μου δουλειάς καθώς και ο τίτλος της περιοδείας. Νιώθω πολύ περήφανος για το album αυτό. Θεωρώ ότι είναι η πιο ώριμη δισκογραφική μου δουλειά έως τώρα. Στο cd «Με τη μαγεία της κιθάρας» θα ακούσετε διασκευές που έκανα πάνω σε υπέροχες μουσικές από όλο τον κόσμο, συνθέσεις μου, κομμάτια από το ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας καθώς και πέντε τραγούδια. Νιώθω πολύ ευτυχής διότι με τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, η Γεωργία Νταγάκη και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσετε μια μεγάλη συναυλία στην Ηλιούπολη, κλείνοντας εσείς το φεστιβάλ. Πείτε μας γι αυτή την παράσταση.

Το φεστιβάλ Ηλιούπολης είναι πολύ σημαντικό και οργανωμένο. Χαίρομαι πολύ που θα ρίξει «αυλαία» με την δική μου μουσική παράσταση. Θα παρουσιάσω επιλεγμένα κομμάτια για σόλο κιθάρα από τις δισκογραφικές μου δουλειές, δικές μου συνθέσεις, καθώς και τραγούδια μεγάλων συνθετών. Μαζί μου θα βρεθεί επί σκηνής μια αξιόλογη και ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια, η Τέτη Κασιώνη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»!

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Είμαι ένας ευλογημένος άνθρωπος διότι έχω πραγματοποιήσει ένα μεγάλο μέρος όσων ονειρευόμουν. Είμαι όμως από την φύση μου ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν επαναπαύεται στις «δάφνες» του παρελθόντος. Συνεχώς σχεδιάζω και δημιουργώ τα επόμενα βήματα μου τα οποία έχουν να κάνουν με συναυλίες και νέες δισκογραφικές δουλειές. Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να καταφέρω να παραμείνω δημιουργικός και ενεργός έως το τέλος. Πάντως πλησιάζοντας τα 45, νιώθω ότι ξεκινάει η πιο καλή και δημιουργική φάση για μένα.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο επαγγελματικά;

Με την συναυλία μου στις 21 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Ηλιούπολης, κλείνω την καλοκαιρινή περιοδεία. Θα ξεκουραστώ για ένα μήνα και στη συνέχεια θα αρχίσω να ηχογραφώ τη νέα μου δισκογραφική δουλειά. Επίσης, θα έχω ένα πολύ έντονο Χειμώνα όσον αφορά τις συναυλίες, μιας και θα πραγματοποιήσω μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.



Δείτε το βίντεο:



Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης