Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο κόμικ, το οποίο στηλιτεύει καυστικά τη δημιουργία ορισμένων «fake» – και θλιβερών θα προσθέταμε – προτύπων στην ελληνική μουσική βιομηχανία, παρουσιάστηκε στην έκθεση κόμικ «ATHENS CON», στις 30 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για το κόμικ «ΦΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑ», το οποίο ξεφυλλίζοντας κι απολαμβάνοντας το καυστικό του χιούμορ, αναγνωρίζουμε «συμπτωματικές» καταστάσεις και πρόσωπα του σήμερα, σαν και αυτά που για κάποιον ακόμα πιο θλιβερό λόγο, τιμώνται ακόμα και με εκατομμύρια views στο youtube…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο δημιουργός «Σέξπυρ» το κόμικ κινείται γύρω από τα ακόλουθα:

«Οι φασέοι mc’s ενωμένοι σε συνδικαλιστικά παρεάκια που φέρουν την πραγματική αλήθεια που αν δεν την ακολουθείς θα σε λιντσάρουν τα οπαδά και δε θα δεις φασεϊκό φεστιβάλ ούτε με κιάλι, ευαγγελίζονται πως δεν έχουν μια, ενώ στην πραγματικότητα χέζονται στο τάλαρο. Οι τράπερς από την άλλη ως παιδιά προερχόμενα από δύσκολα εφηβικά χρόνια και επικίνδυνες γειτονιές, διαφημίζουν τα υπέρογκα πλούτη τους μη έχοντας το τίποτα γιατί και αυτό νοικιασμένο θα είναι για τις ανάγκες κάποιου κλιπ. Έτσι η έμπνευση έπαιξε μπάλα σαν τον Χατζηπαναγή από μόνη της και η ιδέα του ΦΑΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑΣ πήρε σάρκα και οστά ξεκοκαλισμένου κοτόπουλου από σουβλατζίδικου στο κέντρο της Βραυρώνας.

Πρώτα οπτικοποιήθηκε και ηχογραφήθηκε μέσω των τραγουδιών και videoclip του Σέξπυρ «Νιώθω έντομα» με αναφορές στο φασεϊσμό και του «CHERNOBYL» με αναφορές στην Τραποκρατία και ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή και εικονογράφηση του κόμικ «ΦΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑ» σε κείμενα Σέξπυρ και εικονογράφηση και επιμέλεια παραγωγής του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Στο κόμικ αυτό τους ήρωες αποτελούν ο φασέος mc ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΟΓΚΟΣ, ο τράπερ SHIT BOY και οι έφηβοι MC Γιωργάκης και Soula Οfficial οι οποίοι εμπλέκονται σε καταστάσεις που πολλοί θα γελάσουν, θα ταυτιστούν, θα τσαντιστούν αλλά και θα αφυπνιστούν συνάμα».

Το zougla.gr συνάντησε τον σκιτσογράφο Θοδωρή Παπαδημητρίου στην AthensCon. Δείτε τι μας είπε για το ιδιαίτερο αυτό κόμικ, που αφορά περισσότερους από όσους νομίζουμε και… ξεπούλησε στην έκθεση:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης