Το Μουσείο Τζέιν Όστεν στο Χαμσάιρ της Αγγλίας απευθύνει έκκληση στο κοινό για βοήθεια για την αποκρυπτογράφηση των απομνημονευμάτων του αδελφού της μυθιστοριογράφου, Φράνσις Όστεν.

Οι επιμελητές ξεκίνησαν την καμπάνια αφού απέκτησαν έγγραφο 78 σελίδων που θα μπορούσε να περιέχει νέες πληροφορίες για τον συγγραφέα, μεγαλύτερο αδερφό της Τζέιν Όστεν, Φρανκ Όστεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε να κάνουμε την πρώτη πλήρη μεταγραφή των αδημοσίευτων απομνημονευμάτων του ναυάρχου Σερ Φράνσις Όστεν, τα οποία εκτίθενται τώρα για πρώτη φορά στη νέα μας έκθεση, “Ταξίδια με τον Φρανκ Όστεν”;. Αναζητούμε βοήθεια από το κοινό μας σε όλο τον κόσμο για να μας βοηθήσει να μεταγράψουμε τα απομνημονεύματα και να ανακαλύψουμε περισσότερα για τη ζωή του Φρανκ Όστεν και τον κόσμο στον οποίο έζησε και έγραψε η Τζέιν Όστεν» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου, το οποίο στεγάζεται στην παλιά εξοχική κατοικία της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου στο χωριό Τσότον.

Τα απομνημονεύματα αποτελούνται από 78 σελίδες χειρόγραφου κειμένου. Πιστεύεται ότι γραμμένα από τον Φράνσις Όστεν, αν και χρησιμοποιείται τρίτο πρόσωπο. Η περιγραφική αφήγηση κινείται γρήγορα, ωστόσο υπάρχουν και στιγμές βαθύτερου προβληματισμού και λεπτομέρειας, υποδεικνύοντας ότι επρόκειτο για προσωπικά απομνημονεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κείμενο στο σύνολό του παραμένει αδημοσίευτο αν και είναι γνωστές κάποιες λεπτομέρειες, καθώς σύντομα αποσπάσματα έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες βιογραφίες των Όστεν.

«Γνωρίζουμε ότι περιλαμβάνει αφήγηση της ζωής του από την παιδική του ηλικία στο Τσότον έως την την ένταξή του στο Ναυτικό, μεταφέροντας αποστολές στον Λόρδο Νέλσον στο Παλέρμο, τον αποκλεισμό της Γένοβας και τη θητεία στην Αίγυπτο, τη διαμονή με την οικογένειά του στο Μπαθ το 1802, περαιτέρω ταξίδια στις Δυτικές Ινδίες με τον στόλο του Νέλσον, τον γάμο του Φρανκ και την εγκατάσταση στο Σαουθάμπτον με τη μητέρα και τις αδερφές του» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Η επικεφαλής συλλογών και ερμηνείας στο Μουσείο Τζέιν Όστεν, Σόφι Ρέινολντς δήλωσε στην εφημερίδα «The Guardian»: «Είναι πραγματικά, πραγματικά, σπάνιο να βγαίνει στο φως νέο οικογενειακό υλικό των Όστεν. Δεν είναι πλήρως γνωστό τι υπάρχει εκεί, οπότε είναι πραγματικά συναρπαστικό».

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να στείλει email στο Μουσείο για να ζητήσει μια σελίδα του χειρόγραφου για μεταγραφή. Η Ρέινολντς είπε ότι είναι πραγματικά πολύτιμη η βοήθεια του κοινού επειδή η ανάγνωσή του έργου είναι αρκετά επίπονη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης