Το Μουσείο της Πολιτείας του Ιλινόις στο Σπρίνγκφιλντ των ΗΠΑ αφιερώνει τη νέα του έκθεση σε όσους γεννήθηκαν από το 1965 έως το 1980.

«Θεωρούμε ότι ήρθε ο καιρός η Γενιά X (Gen X) να εισπράξει αγάπη» ανέφερε στο AP η Έρικα Χολστ, επιμελήτρια Ιστορίας του μουσείου, σημειώνοντας ότι συχνά οι Gen X «χάνονται» μεταξύ των Baby Boomers (τη γενιά της περιόδου 1946-1964) και των Millennials (της γενιάς από το 1981 έως το 1996).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρα από αυτό, θέλουμε να εμβαθύνουμε στην εμπειρία τού να είσαι παιδί τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90, του να μεγαλώνεις προσαρμοζόμενος στη νέα τεχνολογία, συχνά χωρίς επίβλεψη, στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου, της κρίσης του AIDS που διαμόρφωσαν αυτή τη γενιά ανθρώπων που τώρα είναι μεσήλικες» πρόσθεσε. Χαρακτηρίζοντας τη Γενιά X ως «την τελευταία που είχε αναλογική παιδική ηλικία», το μουσείο ξεκίνησε μια διαδικτυακή έρευνα για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναμνήσεις όσων ανήκουν στην Gen X, με ερωτήσεις σχετικά με τη μουσική, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ειδήσεις. Μέσα από την έρευνα εξετάζονται, επίσης, οι εμπειρίες των «παιδιών με τα κλειδιά του σπιτιού τους» εκείνων που επέστρεφαν σε ένα άδειο σπίτι μετά το σχολείο, επειδή οι γονείς τους ήταν στη δουλειά.

Επιπλέον, το μουσείο αναζητεί εκπροσώπους της Gen X για να δανείσουν παλιά παιδικά αντικείμενα για την έκθεση με τίτλο «Growing Up X». Κασέτες, φωτογραφίες, λαστιχάκια για τα μαλλιά και αναμνηστικά Star Wars είναι ευπρόσδεκτα.

Η έκθεση θα είναι κάτι περισσότερο από μια περιήγηση σε ξεχασμένα αναμνηστικά της εποχής. Οι επιμελητές ελπίζουν να εξερευνήσουν μερικές από τις τάσεις και ίσως τις συνέπειες που προήλθαν από την παιδική ηλικία της Gen X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση «Growing Up X» προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης