Η Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι που είχε προγραμματιστεί για τις 23 με 28 Ιουνίου και η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή η γαλλική Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι “δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή” των δυο διοργανώσεων “μεσούσης της επιδημίας του Covid-19 που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να “προστατεύσουμε τα σπίτια μας, τους συνεργάτες μας και όλους αυτούς που εργάζονται στη βιομηχανία μας”, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία προσθέτοντας ότι εξετάζει την “πιθανότητα εναλλακτικών σχεδίων”.

Άλλωστε δεν είναι ώρα για μόδα, οι κολοσσοί ειδών πολυτελείας LVMH και Kering ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα παράγουν μάσκες καθώς και μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό, σε μια προσπάθεια να καλύψουν κάπως τις μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό προστασίας.

Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Balenciaga και Yves Saint Laurent του ομίλου Kering θα παράγουν μάσκες και η ιταλική θυγατρική Gucci θα παράγει μάσκες και μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος LVMH θα αναλάβει την παραγωγή “μεγάλης ποσότητας” υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις όπου παράγονται τα αρώματα και καλλυντικά των θυγατρικών του Dior, Guerlain και Givenchy.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης