Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 12:00  
IANOS Σταδίου 24

Ο Σωτήρης Χατζάκης παρουσιάζει την νέα του παράσταση «Του νεκρού αδερφού» την Τρίτη 17 Μαρτίου 2009, στις 12.00, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

Θέμα: Μία δια-βαλκανική ολοκαίνουργια παράσταση προετοιμάζεται εντατικά από τον Σωτήρη Χατζάκη και εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Το «Άλεκτον» με τη   χορηγία του Κοινωφελούς  Ιδρύματος  Αλέξανδρος  Σ. Ωνάσης προετοιμάζει την «διαβαλκανική» παράσταση  «Του νεκρού αδελφού» σε διασκευή – σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Σε αυτήν συμμετέχουν ηθοποιοί από  την Ελλάδα, τη Σερβία, την Αλβανία, τη Ρουμανία, και τη Βουλγαρία  πραγματώνοντας  μια ιδέα του σκηνοθέτη για ένωση των κοινών στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού των Βαλκανικών χωρών, πάνω στη γνωστή παραλογή «Του νεκρού αδελφού». Το όλο εγχείρημα είναι  μια καινούργια ματιά  πάνω στις κοινές ρίζες και στις θαυμαστές συγγένειες των Βαλκανικών χωρών. Μια συνομιλία της Ελλάδας με τους γείτονες της,  πάνω σε ένα κοινό μύθο, που καταργεί τις διαφορές και αναδεικνύει τις δυναμικές μιας πολιτιστικής και πολιτισμικής συνύπαρξης των λαών της Βαλκανικής  χερσονήσου.

Το έργο, που παίζεται και στις πέντε γλώσσες,  θα ανέβει  για 14 παραστάσεις στο Θέατρο Κάππα, (Κυψέλης 2, 210-8831068) από 26 Μαρτίου έως και 6 Απριλίου 2009.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους  η διεθνής Ρουμάνα ηθοποιός Μάγια  Μόργκενστερν,   η κορυφαία τραγωδός της Αλβανίας Μαργαρίτα Τζέπα , η Μαρία Κατσιαδάκη, ο Νίκος Αρβανίτης, η Κίτυ Σελμάνη-Τζέτσεβιτς και ενδεκαμελής ομάδα λαϊκής κοινότητας.