Η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια», του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, ρίχνει αυλαία στις 19 Μαΐου, με τα διαθέσιμα εισιτήρια να είναι εξαιρετικά περιορισμένα.
Το κοινό έχει την τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες και επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των τελευταίων ετών, η οποία έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και έχει γνωρίσει εντυπωσιακή αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς.
Το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, ανέβηκε με τους παλιούς και νέους συντελεστές, στον νέο χώρο της Ομάδας Cartel, στο εργοστάσιο «Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης» στο Αιγάλεω.

Άνθρωποι και ποντίκια
Το «Άνθρωποι και Ποντίκια» είναι μια ιστορία διαψευσμένων ονείρων, επιβίωσης και συντροφικότητας. Οι ήρωες του είναι άνθρωποι καθημερινοί, εργάτες που παλεύουν για ένα μεροκάματο και κυνηγούν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Η γλώσσα είναι ωμή, οι χαρακτήρες σκληροί, η σκηνοθεσία τολμηρή.
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο εργάτες, ο Βασίλης και ο Λένος, που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι σε έναν κόσμο που καταρρέει. Διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα κομμάτι γης, σε μια σταγόνα αξιοπρέπειας, σε ένα μεροκάματο. Μέσα από τη σχέση τους, αναδύεται η δύναμη της φιλίας, η ελπίδα, και ταυτόχρονα η βία του ρατσισμού, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της οικονομικής εξαθλίωσης.
Οι ήρωες είναι σκληροί γιατί έτσι επιβάλλει η πραγματικότητα, η γλώσσα τους αυθεντική, οι σκηνές ωμές αλλά αληθινές.
Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.
Ο Βασίλης Μπισμπίκης συνεχίζει να προτείνει μια νέα, τολμηρή σκηνοθετική προσέγγιση που δεν επιδιώκει να εντυπωσιάσει με επιφανειακά μέσα, αλλά να φέρνει το κοινό αντιμέτωπο με την αλήθεια της εποχής μας, μετατρέποντας κάθε παράσταση σε μια βιωματική εμπειρία.

Άνθρωποι και ποντίκια

Άνθρωποι και ποντίκια
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Μετάφραση – ελεύθερη απόδοση: Σοφία Αδαμίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κατσαΐτης
Σκηνικά – κοστούμια: ΟΜΑΔΑ CARTEL
Οργάνωση παραγωγής: Φαίη Τζήμα
Τεχνική Διεύθυνση: Γιανμάζ Ερντάλ
Κατασκευή σκηνικού: Ομάδα Cartel
Ηλεκτρολόγος: Μιλτιάδης Στόλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Τυριακίδης
Βοηθοί παραγωγής: Ιωάννα Μπιτούνη, Χριστίνα Γκιώνη
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Trailer: Θωμάς Παλυβός
Αφίσα: Παναγιώτης Μητσομπόνος
Παραγωγή: Ομάδα CARTEL
Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Θοδωρής Σκυφτούλης, Έρρικα Μπίγιου, Στέλιος Τυριακίδης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Γιώργος Σιδέρης, Λευτέρης Αγουρίδας, Γιανμάζ Ερντάλ, Ελένη Γεωργακοπούλου, Δαυΐδ Σταμούλος
Διάρκεια: 135 λεπτά (με διάλειμμα)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τεχνοχώρος Cartel: Λ. Κηφισού 41, 12242 Αιγάλεω (εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκης), Στάση μετρό Ελαιώνας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 989 8258.
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 25€, Μειωμένο (φοιτητικό, άνω των 65) 18€, ΑΜΕΑ 15€
Εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/anthropoi-kai-pontikia και περιορισμένα εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου.
