Η Κατερίνα είναι πανευτυχής που βρήκε δουλειά, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει άσχημο παρελθόν ανάμεσα στον Παναγή και τον νέο της εργοδότη, που τη γλυκοκοιτάζει. Η Μαριλού δεν έχει καταφέρει να αποκαλύψει σε κανέναν το μυστικό που έχει μάθει και, πάνω στην απόγνωσή της, ζητάει τη συμβουλή της Καλλιόπης.

Ο Παναγής μαθαίνει σε ποιον γιατρό έπιασε δουλειά η Κατερίνα και ένας νέος κύκλος καβγάδων ξεκινάει για το ζευγάρι μας. Η Βαλέρια και ο παπάς αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κλέψουν το Φαμπερζέ του Εγκεφάλου για… καλό σκοπό, την ώρα που ο Άγγελος προτείνει στην Κατερίνα να δουλέψει στο γραφείο του ως γιατρός, αλλά μόνο καλό σκοπό δεν έχει. Η Τούλα με τη Μαριλού και την Καλλιόπη διαπραγματεύονται για το ποια θα ξεστομίσει το μεγάλο μυστικό. Η Μαριλού και το μυστικό της έχουν αναστατώσει τον μισό Πλάτανο, μόνο που κανένας δεν φαίνεται πρόθυμος να το αποκαλύψει στον Τζώρτζη, ενώ η πρώην «αδερφή ψυχή» του μαζεύει τα μπογαλάκια της, χωρίς εξηγήσεις, και φεύγει από το χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγής απαγορεύει στην Κατερίνα να πάει στο ιατρικό συνέδριο, με τον νέο της συνεργάτη, την ώρα που ο Τζώρτζης είναι αποφασισμένος να πάει στην Αθήνα και να μάθει την αλήθεια από τη Μαριλού, έστω και με… το ζόρι. Ο Τζώρτζης φέρνει τη Μαριλού πίσω στον Πλάτανο και, έξαλλος, την αναγκάζει να του πει όλη την αλήθεια.

Σπαρταριστές καταστάσεις, που χαρίζουν άφθονο γέλιο,  στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στις 20:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 123ο. Η Κατερίνα είναι πανευτυχής που βρήκε δουλειά, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει άσχημο παρελθόν ανάμεσα στον Παναγή και τον νέο της εργοδότη, που τη γλυκοκοιτάζει. Η Μαριλού δεν έχει καταφέρει να αποκαλύψει σε κανέναν το μυστικό που έχει μάθει και, πάνω στην απόγνωσή της, ζητάει τη συμβουλή της Καλλιόπης. Την ίδια ώρα, η Χρύσα αποκαλύπτει στον Κανέλλο όσα ξέρει κι εκείνος αποφασίζει πως ο Τζώρτζης πρέπει να μάθει ποια είναι στην πραγματικότητα η «αδερφή ψυχή» του. Η Σύλβια και η Βαλέρια περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα της συνάντησης που έχει ο παπάς στην Αρχιεπισκοπή, ενώ ο Τζώρτζης περιμένει με αγωνία να δει αν η επιχειρηματική του ιδέα θα αρέσει στον Εγκέφαλο, που όμως είναι αποφασισμένος να χορέψει τον εγγονό του Βαγγέλα… στο ταψί.
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 124ο. Η Χρύσα προσπαθεί να σταματήσει τον Κανέλλο από το να αποκαλύψει στον Τζώρτζη την αλήθεια για τη Μαριλού, η οποία βρίσκεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Ο Παναγής μαθαίνει σε ποιον γιατρό έπιασε δουλειά η Κατερίνα και ένας νέος κύκλος καβγάδων ξεκινάει για το ζευγάρι μας. Η Βαλέρια και ο παπάς αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κλέψουν το Φαμπερζέ του Εγκεφάλου για… καλό σκοπό, την ώρα που ο Άγγελος προτείνει στην Κατερίνα να δουλέψει στο γραφείο του ως γιατρός, αλλά μόνο καλό σκοπό δεν έχει. Ο Τζώρτζης και η Μαριλού έρχονται πιο κοντά, ενώ η Σύλβια, που νιώθει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Σώτο, πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμαχήσει με τον Ηλία για να σώσει τον γάμο της ή αν θα αφήσει τα πράματα, για ακόμα μια φορά, στην τύχη τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 125ο. Η Τούλα με τη Μαριλού και την Καλλιόπη διαπραγματεύονται για το ποια θα ξεστομίσει το μεγάλο μυστικό, ενώ η Μάρμω προσπαθεί να τα ξαναφτιάξει στον Θοδωρή και την Αγγέλα, φέρνοντας τον Πετράν στα όριά του. Η δουλειά του Σίμου πάει εξαιρετικά και η «Πλατανιώτισσα»… φυσάει, ενώ η Βαλέρια με τον παπά είναι αποφασισμένοι να γίνουν οι νέοι «Ρομπέν του Πλατάνου». Η Φιλιώ με τον Σώτο κανονίζουν τη νέα διακόσμηση του πανδοχείου και περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο μαζί, και ο Ηλίας πιέζει τη Σύλβια να δράσουν, όσο είναι καιρός. Ο Θοδωρής έχει μια ιδέα που θα εκπλήξει τον Πετράν, ενώ η Κατερίνα θα δεχτεί μια πρόταση, που θα κάνει έξαλλο τον Παναγή. Θα καταφέρουν ο παπάς και η Βαλέρια να φέρουν εις πέρας το σχέδιό τους ή θα βρούνε τον Εγκέφαλο… απέναντι τους; Πώς θα αντιδράσει ο Τζώρτζης όταν η Μαριλού του αποκαλύψει ότι δεν είναι αυτή που νομίζει;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 126ο. Η Μαριλού και το μυστικό της έχουν αναστατώσει τον μισό Πλάτανο, μόνο που κανένας δεν φαίνεται πρόθυμος να το αποκαλύψει στον Τζώρτζη, ενώ η πρώην «αδερφή ψυχή» του μαζεύει τα μπογαλάκια της, χωρίς εξηγήσεις, και φεύγει από το χωριό. Ο Σίμος ακούει τυχαία τις εξομολογήσεις της Αγγέλας στη Μάρμω και ανάβει φωτιές στον Πετράν, αλλά φωτιές έχει ανάψει και ο Εγκέφαλος στη Βαλέρια και τον παπά, αφού ούτε το Φαμπερζέ θέλει να τους δώσει, ούτε να φύγουν από το σπίτι του τους αφήνει. Ο Παναγής απαγορεύει στην Κατερίνα να πάει στο ιατρικό συνέδριο, με τον νέο της συνεργάτη, την ώρα που ο Τζώρτζης είναι αποφασισμένος να πάει στην Αθήνα και να μάθει την αλήθεια από τη Μαριλού, έστω και με… το ζόρι.

Παρασκευή: Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 127ο. Το σχέδιο του Ηλία και της Σύλβιας στέφεται με απόλυτη… αποτυχία, αφού ο Σώτος δε μπαίνει καν στη διαδικασία να υποψιαστεί πως μπορεί να συμβαίνει κάτι ερωτικό μεταξύ τους. Ο Τζώρτζης φέρνει τη Μαριλού πίσω στον Πλάτανο και, έξαλλος, την αναγκάζει να του πει όλη την αλήθεια. Ο Παναγής με το Σίμο προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον Άγγελο και καταφέρνουν να βγάλουν λαυράκι, την ώρα που ο Εγκέφαλος προσπαθεί να βάλει φυτιλιές στη Βαλέρια, που είναι έτοιμη να ξανακυλήσει σε… παλιές κακές συνήθειες. Ο Κανέλλος πάλι, προσπαθεί να βρει ποιος έκλεψε το όπλο του και φοβάται πως θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Κι ενώ ο Πετράν και η Αγγέλα ετοιμάζονται να κλέψουν το Φαμπερζέ, συνειδητοποιούν πως δεν θα χρειαστεί, αφού ο  το θεωρεί καταραμένο και θέλει να το ξεφορτωθεί!

Η ιστορία…

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού. Τι σχέση έχει, όμως, μια πηγή με μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν… ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι!

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι… να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Κλέαρχος Πήττας

Διάλογοι: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Σενάριο-Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Τζένη Μπότση (Σύλβια), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Τζένη  Διαγούπη (Καλλιόπη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη  Κάρνου (Χρύσα), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Βάρσος Ανδρέου- Εγκέφαλος), Πέτρος Λιόντας (Βλάσης Πέτας)

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης