Εν μέσω ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας έγιναν στις Κρηνίδες Καβάλας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακής Γενοκτονίας κατά τα οποία ο Γ.Γ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και φρικαλεότητες περί του τρόπου θανάτωσης μικρών παιδιών.

Ωστόσο, τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσή, δεν τον ενόχλησαν οι «λεπτομέρειες» αυτές αλλά οι αναφορές που ο κ. Γεωργιάδης έκανε σε όσους -ειδικά τον τελευταίο καιρό-, αμφισβητούν γενικώς τα ολοκαυτώματα και τις γενοκτονίες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, όχι μόνο όσον αφορά την ιστορική αλήθεια, αλλά και συναισθηματικά, για τους απογόνους αυτών των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις ο δήμαρχος άκουσε τις συγκεκριμένες αποστροφές του προέδρου, σηκώθηκε από την καρέκλα του διαμαρτυρόμενος (;) κατηγορώντας για ασέβεια απέναντι στους ήρωες Ποντίους τον Γενικό Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς θεώρησε πως ο πολιτικός λόγος δεν έχει κάποια θέση απέναντι σε μια πρωτίστως πολιτική πράξη όπως είναι αυτή μιας εθνοκάθαρσης. Ίσως ο δήμαρχος να «ονειρευόταν» ένα μνημόσυνο σαν κι αυτά που κάνουν όταν πεθαίνει κάποιος στα 90 του από ανακοπή καρδιάς…

Άγνωσται αι βουλαί των δημάρχων…

Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης