Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης θέλοντας να τιμήσει το κυρίαρχο όργανο των Ποντίων, την Ποντιακή λύρα, διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα “η Ποντιακή Λύρα στον 21ο αιώνα”, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιορδανίδης Ηλίας, μαζί με το δραστήριο Διοικητικό συμβούλιο μετά τους επιτυχημένους διαγωνισμούς Ποντιακής λύρας που έχουν διοργανώσει στο παρελθόν, πάνε την Ποντιακή παράδοση ένα βήμα παρακάτω μέσω αυτού του Συνεδρίου.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο θα πάρουν μέρος κατασκευαστές, ιστορικοί, μουσικολόγοι, εθνογράφοι από όλο τον κόσμο, που θα “αποκαλύψουν” τα μυστικά της Ποντιακής Λύρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του επιστημονικού συνεδρίου κ. Ηλιάδης Γιώργος σε συνομιλία που είχε με το Pontos-News.Gr παρομοίασε την Ποντιακή λύρα με την Σταχτοπούτα, που όλοι την εκμεταλλεύονται, αλλά κανείς δεν νοιάζεται ουσιαστικά για αυτήν. Είπε χαρακτηριστικά πως “η λύρα είναι βασίλισσα και εμείς της φερόμαστε χειρότερα και από την Σταχτοπούτα”. Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης θέλοντας να αλλάξει αυτή την πορεία της λύρας και να την κάνει παγκοσμίως γνωστή, αλλά και να αναδείξει την πραγματική αξία της, διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο για την Ποντιακή λύρα!

Πηγή: pontosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης