ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο για την Ελλάδα.

Η εν λόγω αθλήτρια προέρχεται από την κολύμβηση, με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρο Κούβελο να καλεί την ίδια στο γραφείο, ενημερώνοντάς την για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 2.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» μέλος της, έχει βρεθεί θετικό σε έλεγχο αντιντόπινγκ, στην πρώτη ανάλυση του δείγματος.

Ο λόγος για την Θεοδώρα Γιαρένη, η οποία είναι 26 ετών και προέρχεται από τον χώρο της κολύμβησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη αθλήτρια ανήκει στον Ολυμπιακό και κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ένα μήνα πριν, ήτοι τον Ιούλιο.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος ήδη την κάλεσε στο γραφείο του, ενημερώνοντάς την για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Μάλιστα της ζήτησε να μαζέψει τα πράγματα της από το Ολυμπιακό χωριό, κι έτσι αναμένεται να διαμείνει σε ξενοδοχείο, πριν πάρει πρόωρα τον δρόμο της επιστροφης για την Αθήνα.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός ότι το όνομα της συγκεκριμένης αθλήτριας είχε εμπλακεί εκ νέου σε υπόθεση ντόπινγκ στα Αλεξάνδρεια στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η ΚΟΕ την απάλλαξε από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Αναλυτικά το τότε δελτίο Τύπου της ΚΟΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ αφού εξέτασε επισταμένα το φάκελο και τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της κολυμβήτριας Θεοδώρας Γιαρένη, για τον έλεγχο Doping αυτής στις 5 Δεκεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη (μίτινγκ «Αλεξάνδρεια»), αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν στοιχειοθετείται παράβαση Doping εκ μέρους της, σύμφωνα με τους διεθνείς και ελληνικούς σχετικούς κανονισμούς. Το σκεπτικό της ως άνω απόφασης θα αποσταλεί στο ΕΣΚΑΝ για τα νόμιμα».

Eπιβεβαιώνει το θετικό δείγμα η ΕΟΕ

Επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η ύπαρξη θετικού δείγματος ντόπινγκ από μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».

Τα κακά νέα για την Ελλάδα ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς θετικό στον πρώτο έλεγχο του δείγματος βρέθηκε και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας που όμως βρίσκεται ακόμη στη χώρα μας, δεδομένου οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΣΚΑΝ και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Κύπρος απέσυρε τον επίσης… θετικό Μαρτασίδη

Λίγη ώρα αργότερα το… κακό τρίτωσε, καθώς η Κύπρος ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον αρσιβαρίστα, Αντώνη Μαρτασίδη, αφού ο αθλητής βρέθηκε κι αυτός «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα ο έλεγχος διενεργήθηκε από την ίδια την κυπριακή ομοσπονδία του αθλήματος την περασμένη εβδομάδα και οι ιθύνοντες στη Μεγαλόνησο αποφασίστηκε να μην περιμένουν το δεύτερο δείγμα και να αποκλείσουν αυτόματα τον αθλητή από τη διοργάνωση του Ρίο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.

Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο».

Ο προπονητής του Αντώνη Μαρτασίδη, Βίκτωρας Μήτρου, έκανε δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Με το χέρι στην καρδιά, δεν ξέρω τι να πω… Με το που φτάσαμε το Ρίο, μας έστειλαν το χαρτί, το οποίο δεν έλεγε ποια είναι η ουσία που πήρε, παρά μόνο είχε έναν κωδικό. Δεν γνωρίζω καν τί είναι αυτό, τώρα θα το ψάξω. Δεν είναι αναβολικό, λένε, αλλά δεν μας έχουν πληροφορήσει ακόμα τί ακριβώς είναι. Προφανώς ο Αντώνης βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, η προετοιμασία δεν πήγε καλά. Είχαμε πολλά προβλήματα, δεν σήκωνε πολλά κιλά στην προπόνηση και τώρα μας λένε ότι είναι ντοπαρισμένος; Οποια αγωγή του χορηγήθηκε ήταν σχετική με τον τραυματισμό του. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα πάμε στους Αγώνες. Ακόμα κι όταν οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή, γνωρίζαμε ότι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ηρθαμε εδώ για τη γιορτή, όχι για διάκριση. Συνεπώς, είναι κάτι που δεν εξηγείται λογικά. Θα δούμε, όμως, τι ακριβώς έχει συμβεί μόλις επιστρέψουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης