Στη Βραζιλία προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται ο Τζον Κέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε βέβαιος πως οι Αγώνες θα είναι «ασφαλείς» και πρόσθεσε ότι η χώρα του και η Βραζιλία συνεργάζονται για να το εγγυηθούν.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον βραζιλιάνο υπουργό Εξωτερικών Ζουζέ Σέρα στο Ρίο και σημείωσε ότι η Βραζιλία δεν θα προσφέρει «απλά μια σπουδαία τοποθεσία, αλλά σπουδαίους αγώνες» στους φιλάθλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αγώνων αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, όταν η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία ανέλαβε δράση με βάση δεδομένα που της διαβίβασε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και συνέλαβε 12 πρόσωπα που βαρύνουν υποψίες ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Περίπου 25 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και πάνω από 50.000 θεατές αναμένεται να βρίσκονται για την τελετή έναρξης στις εξέδρες του ιστορικού σταδίου Μαρακανά, ενώ εκτιμάται πως 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης