O Τζόζεφ Σκούλινγκ από την Σιγκαπούρη ήταν μόλις δέκα ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Μάικλ Φελπς. Στα 13 του, το 2008, φωτογραφήθηκε μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του Σκούλινγκ είχε ρωτήσει τότε τον Φελπς για συμβουλές, όπως πού να στείλει τον γιο να προπονηθεί στην κολύμβηση. Ο Φελπς του πρότεινε το Bolles, ένα σχολείο στο Jacksonville, από το οποίο έχουν περάσει πολλοί αθλητές χρυσοί πρωταθλητές, όπως η Trina Jackson, ο David Larson, ο Martin López-Zubero, ο Anthony Nesty, ο Fred Tyler, η Ashley Whitney, o Caeleb Dressel και ο Ryan Murphy.

Συγκεκριμένα, ο Dressel κι ο Murphy, που έχουν κερδίσει χρυσά μετάλλια στο Ρίο ήταν συμμαθητές του Σκούλινγκ. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, ο Σκούλινγκ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα. Στο συγκεκριμένο Ολυμπιακό άθλημα, ο Φελπς έχει κερδίσει τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια και έχει το Ολυμπιακό, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Σκούλινγκ κολύμπησε δίπλα στον Φελπς στα 100μ. πεταλούδα. Ο Σκούλινγκ έκανε χρόνο 51:41, με τον Φελπς να έρχεται πίσω του με 51:60. Ο Σκούλινγκ ήρθε πρώτος, ενώ ο Φελπς τέταρτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκούλινγκ, πλέον στα 21 του χρόνια αποτελεί απειλή για τον Φελπς, καθώς έχει την ευκαιρία να εκθρονίσει το είδωλό του. Και οι δύο πέρασαν τους ημιτελικούς. Ο τελικός είναι την Παρασκευή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης