Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο για τους επιτήδειους αποτελούν ένα μέσο κέρδους μέσω παράνομων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις αρχές στο Περού, χώρα που συνορεύει με την Βραζιλία, η οποία διοργανώνει τους φετινούς Αγώνες, στη πρωτεύουσα Λίμα από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 98 άτομα με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος καταπολέμησης των ναρκωτικών του Περού, Λουίς Παντόγια, αποκάλυψε ότι οι αρχές έχουν κατασχέσει 19,6 τόνους ναρκωτικών, στη συντριπτική πλειοψηφία, κοκαΐνη. Η αύξηση στην ποσότητα αγγίζει το 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Εάν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον Δεκέμβριο, θα έχουμε κάνει ιστορικό ρεκόρ στις κατασχέσεις ναρκωτικών. Η αστυνομία είχε κατασχέσει επίσης χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και νόθευση της κοκαΐνης», ανέφερε ο Παντόγια.

Το Περού μαζί με την Κολομβία αποτελούν τους κορυφαίους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο και η αύξηση οφείλεται κυρίως στην μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στο Ρίο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αύξηση στην διακίνηση ναρκωτικών, σημειώθηκε και πριν από την διοργάνωση του Μουντιάλ 2014 στην Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό γεγονός είναι ότι ένας Νιγηριανός πέθανε στα τέλη του περασμένου έτους, όταν τα πακέτα της κοκαΐνης που είχε καταπιεί για να περάσει λαθραία κατά μήκος των συνόρων του Περού με τη Βραζιλία προκάλεσαν το θάνατό του!

Πάντως, οι αρχές της Βραζιλίας έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορα, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης