Οι συσκευές έκτασης του πέους τεντώνουν τον ιστό του οργάνου με σκοπό την αύξηση του μεγέθους του. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι αντλίες κενού οι οποίες προκαλούν αύξηση της ροής του αίματος στο πέος με αποτέλεσμα τη διόγκωση και τη στύση. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, κάποιοι άνδρες όμως υποστηρίζουν ότι η τακτική τους χρήση έχει καλά αποτελέσματα στην αύξηση του μεγέθους του πέους. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από μελέτες αν και η σχετική έρευνα είναι σαφώς περιορισμένη. Μια μελέτη του 2006 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες παρατήρησαν σημαντική διαφορά μετά από 6 μήνες χρήσης. Κάποιοι χρήστες όμως αποκόμισαν ψυχολογική ικανοποίηση από τη χρήση της αντλίας.

Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν και οι πέο- οσχεϊκοί δακτύλιοι. Αυτοί τοποθετούνται γύρω από τη βάση του πέους και λειτουργούν εμποδίζοντας το αίμα να φύγει από το πέος ενισχύοντας ή αυξάνοντας τη διάρκεια της στύσης. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση ενός τέτοιου δακτυλίου σε συνδυασμό με τη λήψη αγωγής για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αυξήσουν το μέγεθος του πέους σε άνδρες που βιώνουν έντονο άγχος με το μέγεθος του οργάνου τους και τη σεξουαλική τους επίδοση.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μια μεγάλη ομάδα ειδικών αμφισβητεί έντονα την αποτελεσματικότητα των συσκευών έκτασης πέους στην αύξηση του μεγέθους, υπάρχει ένας μικρός αριθμός μελετών που υποστηρίζει ότι έχουν αποτέλεσμα με την προϋπόθεση τη συνεπή και τακτική χρήση τους.

Μια ανασκόπηση του 2010 βρήκε ότι η χρήση των συσκευών έκτασης μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα στην αύξηση του μήκους του πέους με αυτό ενός χειρουργείου με σαφώς μικρότερο κόστος και κίνδυνο επιπλοκών.

Μια άλλη ανασκόπηση του 2013 αναφέρει ότι η χρήση των συσκευών έλξης ενδέχεται να αυξήσουν το μήκος του πέους και να μειώσουν τη παραμόρφωση του οργάνου που έχουν τα άτομα με νόσο Peyronie, η οποία χαρακτηρίζεται από συγκέντρωση ουλώδους ιστού στο πέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό ωστόσο να τονιστεί ότι οι περισσότερες από τις μελέτες που συμμετείχαν στις δύο ανασκοπήσεις είχαν πολύ μικρό δείγμα και σφάλματα προκατάληψης. Είναι απαραίτητη λοιπόν η περαιτέρω έρευνα για τον καθορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της χρήσης των συσκευών έκτασης πέους.

Εάν ένας άνδρας αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια συσκευή έκτασης πέους, είναι σημαντικό να το συζητήσει με το ιατρό του και να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που θα του δοθούν. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης παρενεργειών όπως είναι το σπάσιμο των αιμοφόρων αγγείων, ο κνησμός, ο ερεθισμός και η ερυθρότητα, οι μώλωπες και η αίσθηση μουδιάσματος. Εάν οι παρενέργειες είναι έντονες ή διαρκούν πάνω από δυο ημέρες, ο άνδρας θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης