Μια πρόσφατη ανασκόπηση στην ιατρική βιβλιογραφία αποκαλύπτει ότι οι διαφορές στην ανατομία μπορεί να εξηγήσουν γιατί κάποια άτομα επιτυγχάνουν περισσότερες εμπειρίες οργασμού σε σύγκριση με κάποια άλλα.

Για τους άνδρες, μεγάλη σημασία για την επίτευξη στύσης και εκσπερμάτισης έχει η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα που ελέγχει το σώμα κατά την ηρεμία και στο συμπαθητικό σύστημα που ελέγχει την ανταπόκριση του σώματος στο στρες μέσω της απάντησης «μάχη ή φυγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις γυναίκες, η φυσική ανατομία παίζει πιο σημαντικό ρόλο και πιο συγκεκριμένα η μετακίνηση της κλειτορίδας προς το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου σε συνδυασμό με τη γωνία εισόδου του πέους.

Οι συγγραφείς της μελέτης παρατηρούν πως μέχρι σήμερα συμπεραίνεται πως οι σεξουαλικές εμπειρίες μπορούν να ελέγχονται από τα άτομα ανάλογα με τη στάση και τη διάθεσή τους, ανάλογα, δηλαδή, με την αυτοπεποίθησή τους, την ικανότητά τους να εμπιστευτούν, το πόσο ανοιχτά είναι. Μήπως όμως οι διαφορές στην ανατομία των σεξουαλικών οργάνων θέτουν στην πραγματικότητα τη βάση πάνω στην οποία εκδηλώνονται οι διαφορές που παρατηρούνται στη σεξουαλική εμπειρία; Μήπως, τελικά, τα άτομα δεν ελέγχουν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες στον βαθμό που νομίζουν ότι το κάνουν;

Πηγή: Medicalnewstoday

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης