Όταν μια γυναίκα διεγείρεται σεξουαλικά, ο κόλπος της λιπαίνεται και εμφανίζεται ένας βαθμός οιδήματος στα έξω γεννητικά όργανα μαζί με ένα αίσθημα έξαψης στην περιοχή. Παράλληλα,η αίσθηση της διέγερσης υπάρχει και στο νου της γυναίκας.

Στις γυναίκες με διαταραχή της σεξουαλικής διέγερσης υπάρχουν προβλήματα είτε στη σωματική, είτε στη νοητική συνιστώσα της διέγερσης. Κάποιες φορές βέβαια το πρόβλημα εντοπίζεται και στα δύο επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, η γυναίκα μπορεί να βιώνει νοητικά μια έντονη σεξουαλική διέγερση αλλά το σώμα της να μην έχει ξεκινήσει τη φυσιολογική διαδικασία προετοιμασίας για τη σεξουαλική πράξη. Από την άλλη το σώμα της μπορεί να ανταποκρίνεται σε σεξουαλικά ερεθίσματα, αλλά στο επίπεδο του νου να μην υπάρχει καμία διέγερση. Σε άλλες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στα σεξουαλικά ερεθίσματα ούτε ο νους, ούτε το σώμα.

Η διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης μπορεί να προκαλείται από μια υποκείμενη νόσο, όπως είναι ο διαβήτης ή η καρδιαγγειακή νόσος που μειώνουν τη φυσική αίσθηση στη γενετήσια περιοχή. Άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες μπορεί να είναι οι ορμονικές διαταραχες, κάποια φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεται, καθώς και τα προβλήματα στη σχέση με τον σύντροφο.

Η διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Οι γυναίκες ενδέχεται να επωφεληθούν από τη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών, από την αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής, από τη χρήση λιπαντικών προϊόντων ή από τη ληψη αγωγής με οιστρογόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικο η γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα στη σεξουαλική της διέγερση να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού.

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης