Οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ περισσότερο τις γόνιμες μέρες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 13:37
Οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ περισσότερο τις γόνιμες μέρες
Πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι οι γυναίκες βιώνουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις κατά τη γόνιμη περίοδο του μήνα. Επίσης διεγείρονται περισσότερο στις φαντασιώσεις τους, σε σύγκριση με τους άνδρες.

Η παρούσα έρευνα διεξήχθει από το πανεπιστήμιο Lethbridge του Καναδά. Κατά τη διαδικασία 27 ετεροφυλόφιλες γυναίκες 18 έως 30 ετών αξιολογήθηκαν, οι οποίες για έναν μήνα συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις.

Οι γυναίκες της μελέτης δεν ήταν σε σχέση και δεν λάμβαναν ορμόνες. Για να εντοπίσουν την ακριβή ημέρα της ωορρηξίας τους έκαναν εξέταση ούρων τις γόνιμες μέρες.

Κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, φάνηκε ότι οι γυναίκες ανέφεραν κατά μέσο όρο 0,77 φαντασιώσεις την ημέρα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών γύρω από την ωορρηξία αυξήθηκαν σε 1,3 ανά ημέρα. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι οι γυναίκες βιώνουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια της γόνιμης περιόδου της εμμήνου ρύσης συγκριτικά με τον υπόλοιπο μήνα.

Επιπλέον, κάποιες από τις σεξουαλικές φαντασιώσεις κατά τις γόνιμες μέρες, περιελάμβαναν σεξ με πολλούς άνδρες. Οι γυναίκες προτιμούν κάποιον από τον οποίο είναι δυνατόν να πάρουν γονίδια, γι αυτό και ο αριθμός των ανδρών, στις φαντασιώσεις, αυξάνει κατά την ωορρηξία.

Οι γυναίκες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να επικεντρωθούν στο συναισθηματικό περιεχόμενο της φαντασίωσής τους παρά το οπτικό.

Τα αποτελέσματα αυτά στηρίζουν άλλες έρευνες που έχουν δείξει ότι η γονιμότητα συμπίπτει με την αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και το σεξουαλικό κίνητρο στις γυναίκες.

Η παρούσα έρευνα αντανακλά την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, δεδομένου ότι οι φαντασιώσεις είναι ‘αμερόληπτες’ αφού δεν επηρεάζονται από την παρουσία ή την απουσία συντρόφου…

Πηγή: onlymyhealth.com

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
www.andrologia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 13:39